İstanbul’da yaşayan Emre H., internet üzerinden ürün alan Erzurumlu Yunus Z.’ye cep telefonu yerine oto teybi gönderince hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Emre H., "Gırgır olsun diye oto teybi gönderdim" dedi. 
Olay, geçtiğimiz Şubat ayında meydana geldi. Bir internet sitesinden cep telefonu beğenen Yunus Z., sahibi Emre H. ile irtibata geçti. Telefon konusunda anlaşan Yunus Z., Emre H.’ye ilk taksit olan 380 lirayı göndereceğini kalan kısmını ise telefon geldikten sonra ödeyeceğini söyledi. 380 lirayı Emre H.’nin hesabına hemen yatıran Yunus Z., ertesi gün gelen kargoyu açınca cep telefonu yerine oto teybi ile karşılaştı.

Savcılığa başvuran 27 yaşındaki Yunus Z., çalıntı oto teyp gönderildiğini öne sürerek 19 yaşındaki Emre H.’den şikayetçi oldu. İstanbul’da ifadesi alınan Emre H., ’şaka olsun’ diye gazetede gördüğü ilan üzerinden yola çıkarak cep telefonu ilanı verdiğini söyledi.

Emre H., "Yunus Z., bana cep telefonu almak için başvurdu. Gırgır olsun diye oto teybi gönderdim. Teyp çalıntı değildir. Olayların bu boyuta geleceğini tahmin etmemiştim. Zararını karşılamak ve uzlaşmak istiyorum" diye konuştu.

Şikayet üzerine Emre H. hakkında Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.