Paşa Mahallesi Muhtarı Behiç Örmezer’e ait çay ocağında 10 yıldır çalıştığını söyleyen Kamil Eratak, 1986’da belediyeden emekli olduğundan beri çalışmaya devam ediyor. Muhtar Behiç Örmezer ile uzun yıllardır çay ocağında beraber olduklarını belirten Eratak, “12-13 saat böyleyim, oturmasını hiç sevmem. Bir öğlen yemek yerken 5 dakika 10 dakika oturabilirim, onun haricinde devamlı ayak üstünde benim işim.Alışkanlık var, ben çalışmadan duramıyorum zaten, ben çalışmasam hasta olurdum” ifadelerini kullandı.

ÇOCUĞUNUN EMEKLİLİK YAŞI GELDİ, KENDİ HALA ÇALIŞIYOR
Daha önce kalp krizi geçirdiğini de belirten Eratak, “Yatsam belki daha kötü olurum, onun için kendimi çalışmaya verdim. Burada üzerimdeki stresi atıyorum, böyle kıymetli arkadaşlarım geliyorlar. Onlarla burada muhabbet ediyoruz, çalışmaktan zevk alıyorum. Hareketli olduğu için iyi oluyor. Yani bu yaşta bu hareketliliği çalışmaya borçluyum ben. Çünkü benim akranlarımın hepsi bastonla geziyorlar. Ben Allah’a çok şükür yani 12-13 saat koşabiliyorum şu vaziyetimde. 5 tane çocuğum var, en büyüğü 1969’lu, 1971, 1974, 1977 bir de 1985’li çocuklarım var. Emekliliği geldi, yaşını bekliyor. Şimdi yaş düşse hemen emekli olacak o da. Aşağı-yukarı 6-7 bin günlük işçi kendisi” dedi.
Çocuklarının da emekli olduklarında çalışacaklarına inandığını vurgulayan Eratak, “Gelmiş oluyor tabi, ben şimdi onların emekliliğini bekliyorum. Onlar da emekli olursa bizim gibi onlar da çalışacaktır herhalde bilmiyorum. Çünkü yatmaya gelmiyor” şeklinde konuştu.

“NEREDE TIRAK DERSE ORADA BIRAKACAĞIM”
Emekli olacaklara da tavsiyelerde bulunarak kendisinin ömrünün sonuna kadar çalışacağını belirten Kamil Eratak, “Ben onlara elimden geldiği kadar tavsiyede bulunuyorum, sakın diyorum yatmayın. Elinizden geldiği kadar bir işlerle meşgul olun, kendinize bir eğlence çıkarın. Yatarsanız iyi olmaz. Ömrümün yettiği kadar çalışmayı düşünüyorum. Nerede tırak derse orada bırakacağım” dedi.

“EMEKLİ OLDUKTAN SONRA YAPMADIĞI BİR İŞ KALMADI”
Paşa Mahallesi Muhtarı Behiç Örmezer, ise Kamil Eratak’ı küçüklüğünden beri tanıdığını söyledi. Örmezer, Eratak’ın çalışkan biri olduğunu vurgulayarak, “Kamil abim hayatın sillesini yemiş bir insan. Yaşın verdiği tecrübeyle ilgili, hayatta başından çok şey geçmiş, çok ezilmiş, çok çalışmış, benim bildiğimden beridir çalışan bir insan. Belediyede çalıştığı dönemlerde dahi hafta sonları boş kaldığı zamanlarda seyyar satıcılık yapardı. Emekli olduktan sonra yapmadığı bir iş kalmadı. Burada ‘Kuşçu Kamil’ olarak tanırlar zaten onu. Ev güvercini besler, satar, onlarla ilgili işler yapar. Dediğim gibi çok eskiden beridir tanıdığım için, çokta iyi bir kişiliği vardır. Yanıma aldım, 12-13 senedir benim yanımda, birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.