Kutlu Doğum haftası dolayısıyla tarihi caminin eşsiz minareleri arasına 250 adet ampul kullanılarak 'Alemlere Rahmetsin' yazılı mahya açıldı.
Edirne’de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Selimiye Camii'nde 16 yıl aradan sonra bir ilk gerçekleştirilerek tarihi caminin minarelerine mahya asıldı. Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Kutlu Doğum Haftası'nın ardından Ramazan ayı boyunca da tarihi camide mahyanın uygulanacağını söyledi. 1 haftalık çalışma sonucu hazırlanan mahyada 250 ampul kullanılırken, mahyanın Yunanistan'dan da görülebileceği ifade edildi.

16 YIL SONRA BİR İLK YAŞANDI

Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren, Mimar Sinan’ın ‘Ustalık Eserim’ dediği Selimiye Camii’ne uzun süredir mahya asılmadığına değinerek, "Bu seneki programımıza aldık. Vakıflar Genel Müdürlüğü mahya ekibimiz bir haftadır çalışıyor. Kutlu Doğum Haftası kapsamında, Ramazan ayından önce bir deneme yapmak istedik. Ekibimiz bugün çalışmalarını tamamlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından belirlenmiş yazılar var. Onlardan bir tanesi bugün asılacak ve Kutlu Doğum Haftası kapsamında da bu yazı burada duracak. Daha sonra Ramazan ayında da tekrar yazmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


YUNANİSTAN’DAN DA GÖRÜLEBİLECEK
2. Selim'in emriyle, 1568-1575'te Mimar Sinan'ın büyük bir ustalıkla 'Kavak Meydanı' olarak anılan tepeye inşa ettiği Selimiye Camii, Yunanistan'ın Edirne'ye yakın topraklarından da görülebilirken, Kutlu Doğum Haftası için asılan ‘Alemlere Rahmetsin’ yazılı mahyanın yine bu bölgelerden görülebileceği tahmin ediliyor. Çalışmaların ardından tamamlanan mahyanın Kutlu Doğum Haftası boyunca tarihi caminin eşsiz minarelerini süslemeye devam edeceği belirtildi.