Cuma hutbesi okunurken, din görevlisinin elindeki mikrofonu alarak üzerindeki bombayı patlatacağını söyledikten sonra camide bulunan güvenlik timleri tarafından etkisiz hale getirilen şahıs emniyete götürülürken, çıkışta cami cemaati tarafından da linç edilmek istendi. Diyarbakırlı olduğu bildirilen Mahmut Kılıçarslan, Yarbaşı Polis Merkezi’ne götürüldü. Burada yapılan incelemede şahsın üzerinde bilye ile etkisi arttırılan el yapımı boru tipi bomba çıktı.

HOCAYI REHİN ALDIRamazan ayının son Cuma Namazı için Sabancı Merkez Camii'ne giden Adanalılar korku dolu anlar yaşadı. Din görevlisinin hutbe okuduğu sırada siyah giyimli sakallı bir kişi, yanında oturanlara üzerinde bomba olduğunu ve kendini patlatacağını söyleyerek ayağa kalktı. Belinde sarı bir kablo sarılı olan şahıs, Cuma hutbesi okuyan din görevlisini rehin aldıktan sonra mikrofonu eline alıp göğsünü açarak üzerinde bomba olduğunu ve patlatacağını söyleyip dua okudu.

Bu sırada güven timleri şahsın üzerine atlayarak etkisiz hale getirirken, yaşanan izdihamda çok sayıda kişi yaralandı. Yaralananlar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. İsminin Mahmut K. olduğu öğrenilen şahıs ise gözaltına alınarak Emniyet'e götürüldü.
GÖRGÜ TANIĞI: BANA 'KENDİMİ PATLATACAĞIM' DEDİ
Bir görgü tanığı ifadesinde, "Siyah giyimli sakallı bir adam bana 'kendimi patlatacağım' dedi. Ayağa kalktı. Belini açmış sarı kablolar görünüyordu. O sırada hocayı rehin aldı. Sonra mikrofonu alıp dua okudu. Ondan sonra vatandaşlar kaçıştı izdiham oldu birbirlerini ezdi" dedi.
CANLI BOMBA DİYE LİNÇ ETMEYE KALKTILAR
Öte yandan olayın ardından ilginç bir an da yaşandı. Canlı bomba olduğu sanılan ve camiyi karıştıran vatandaş linç edildi. Vatandaşların linç girişiminde bulunduğu söz konusu kişinin Mahmut K. olduğu öğrenildi.