Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın, çalışmadan 5 bin lira aldığını ifade ederek, "Eğer çoğunluk ‘istifa et’ derse bütün samimiyetimle söylüyorum, istifa edeceğim. Eğer yok, ‘devam et’ derlerse mücadeleye devam edeceğim” dedi.

Tokat’ta bir önceki dönemde çalıştırılmadığı iddiası ile gündeme gelen Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın, yeni dönemde de henüz kendisine görev verilmediğini ileri sürerek 37 gündür boş oturduğunu söyledi. Sosyal paylaşım sitesinde “Günaydın arkadaşlar. Tokat Belediyesi’nde 37. gün oldu her sabah saat 08.00’de işimin başındayım. Ama iş yok. Ama maaş güzel ve peşin. Yorumlarınızı bekliyorum” diyen Bayın, görevinden istifa edip etmeyeceğinin kararına yapacağı ankete göre karar vereceğini söyledi. Bayın, çalışmak üretmek istediğini belirterek, “Ben maaşımı hak ederek almak istiyorum. Çalışmayı seven bir insanım, bunu iki yıl önce yine açıkladım. Belediye başkanı herkesin hakkına saygı duymak zorundadır. Devletin koyduğu hukuk kuralları vardır. Kendisi de hukukçudur, fakat hukuka rağmen 37 gün oldu. Bekledikten sonra süreç beni rahatsız etmeye başladı. Beklentisi şu gördüğüm kadarıyla: ‘Sefer Bayın, sen bu görevi bırak. Yeni yapılanmaya gidiyoruz.’ Hukukta kurallar bellidir. Nasıl işleyeceği de bellidir. Diyeceki ‘sen basına açıklama yapıyorsun.’ Evet, yapıyorum, bundan da korkmuyorum” diye konuştu.

Şu anda belediyede en yüksek maaşı kendisinin aldığını ifade eden Bayın, “İki yıl önce açıklama yapmıştım maaşım ’4 bin 200 TL’ diye. Şu anda maaşım 5 bin 193 TL oldu. O günden bu güne devlet bu maaşı bana veriyor. O zaman sayın başkan, benim gibi arkadaşlar maaşı hak etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Çoğunluk istifa et derse istifa edeceğim

Vatandaşların taleplerine göre istifa edip etmeyeceğine karar vereceğini ifade eden Bayın, şöyle konuştu:

"Benim mail adresim var. ‘[email protected]’ ve facebook adresim var. Devam derlerse buraya yazsınlar, istifa et derlerse yine buraya yazsınlar. Eğer çoğunluk ‘istifa et’ derse bütün samimiyetimle söylüyorum, istifa edeceğim. Eğer yok, ‘devam et’ derlerse mücadeleye devam edeceğim. O kadar net söylüyorum. Ben memleketimde hizmet etmek istiyorum" şeklinde konuştu. Bayın ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medyada Trabzon ekmeğini öptüğü fotoğrafı göstererek, "Bizde onun ellerinden öpüyoruz. Gerçekten kendisini seviyorum. Benim için çok değerli bir başbakandır. Her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bunu kesinlikle siyaset amaçlı söylemiyorum. Fikrim de zikrim de açıktır.”