Çağlayan Adliyesi C Kapısı X-ray kontrol noktasında meydana gelen saldırıda boşanma davası için adliyeye gelen Halime Aslan ve kendisini korumakla görevli polis memuru Emrah Taşdemir'in güvenlik kontrolünden geçtiği sırada silahlı bir kişi kurşun yağdırdı. 
Saldırıda Halime Aslan, polis memuru Emrah Taşdemir ve güvenlik görevlisi Mehmet Zengin yaralandı. Halime Aslan olay yerinde hayatını kaybederken, polis memuru Emrah Taşdemir ise yapılan ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı hastanede şehit düştü. 

Saldırıyı gerçekleştiren şahsın, hayatın kaybeden Halime Aslan'ın oğlu Dursun Zehir olduğu kaydedildi.

POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Çağlayan Adliyesi'nde düzenlenen silahlı saldırıda yaralana polis memuru Emrah Taşdemir, şehit oldu. Polis memurunun yakınları ve çalışma arkadaşları acı haberi alınca hastaneye akın etti. Şehit polis memurunun Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığı öğrenildi.

ESKİ EŞİNİ VURAN OĞLU İÇİN AĞLADI

Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan silahlı saldırıda annesi ve koruma polisini öldüren, bir güvenlikçiyi de yaralayan Dursun Zeyir, silahını bırakarak teslim oldu. Bu sırada dışarıda bekleyen baba Hızır Zeyir ve diğer oğlu Muhammed Zeyir (12) ise oğlunun vurulduğunu zannederek panik içerisinde gözyaşı döktü. Oğlunun teslim olduğunu öğrenen baba Hızır Zeyir, adliyeden uzaklaştı.

Edinilen bilgilere göre, olay, İstanbul Adalet Sarayı C Kapısı girişinde yaşandı. 19 yaşındaki silahlı saldırgan Dursun Zeyir, annesi 44 yaşındaki Hanıme Aslan, koruma polisi Emrah Taştekin ve güvenlik görevlisi Mehmet Zengin'i vurdu. Anne Aslan olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan polis memuru Emrah Taştekin kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

'OĞLUM ÖLDÜ' DİYE FERYAT ETTİ

Adliyede tüm bunlar yaşanırken dışarıda ise oğlunun öldüğünü zanneden Baba Hızır Zeyir ise 'Oğlum öldü' diye feryat etti. Hızır Zeyir'in diğer oğlu Muhammed Zeyir (12) ise "abim" diye ağlamaya başladı. Güvenlik güçleri tarafından güçlükle sakinleştirilen baba Hızır Zeyir'e oğlunun ölmediği ve teslim olduğu söylendi. Hızır Zeyir, bunun üzerine adliyeden uzaklaştı.

Anne Hanıme Hatice Aslan'ın 2011 yılında kocası Hızır Zeyir'den boşandığı, boşanmanın ardından Dursun Zeyir'in birkaç defa babasıyla barıştırmak için annesiyle görüşmek istediği öğrenildi. Görüşüme tekliflerini geri çeviren anne Hanıme Zehir, eski kocası hakkında savcılığa başvurarak şikayetçi oldu ve Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden koruma talep etti. Anne Arslan'a koruma polisi Emrah Taştekin'i tahsis eden savcılık, baba Hızır Zeyir hakkında da tehdit suçundan dava açtı. İstanbul 14. Sulh Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada anne Aslan, baba Hızır Zehir ve çocukları Dursun Zehir hazır bulundu. Mahkeme heyeti baba Hızır Zeyir'e tehdit ve hakaretten 11 ay hapis cezası verdi. Cezaya sinirlenen Dursun Zeyir'in adliye çıkışında saldırıyı gerçekleştirdiği öğrenildi.