Borçları nedeniyle hakkında icra takibi bulunduğu öne sürülen Necati Ç.'nin atlaması engellemek için polis, tellerin arasındaki ellerini kelepçeledi. Şişme branda da açan itfaiye ekipleri, Necati Ç.'yi merdivenle alıp, kurtardı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek hakkında icra dosyası bulunduğunu öğrenen Necati Ç., soluğu Piyalepaşa Bulvarı başlanğıcında bulunan alt geçidin korkuluklarında aldı. Vatandaşların haber haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerinden geçen bir kadın avukat da Necati Ç.'yi, ikna etmeye çalıştı. Kendisine her türlü hukuki yardımda bulunabileceklerini ve yol gösterebiliceklerini söyleyen kadın avukatın ikna çalışmaları sonuç vermedi. 


Necati Ç., çantasında bulunan ilaçların kendisine verilmesini istedi. BÖylelikle Necati Ç.'nin ellerini yakalayan polis, kelepçe ile tellere bağladı. Olay yerine çağırılan itfaiye ekipleri alt geçitteki trafiği kontrollü olarak tek şeride düşürdü. 

Yola şişme branda açan itfaiye ekipleri tellere kelepçe ile iki elinden bağlanan Necati Ç.'nin yanına itfaiye merdiveni ile giderek intihar girişimini sonlandırdı. Necati Ç., daha sonra ambulansla hastaneye gönderildi.