Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde, içme suyu şebekesinin boru değiştirme çalışmaları sırasında kepçeyle kazı yapılırken göçük meydana geldi. Toprak altında kalan işçi 24 yaşındaki Emin Tutuk 35 dakika süren çalışma sonucu yaralı kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
YOLUN GÖÇMESİYLE BERABER TOPRAK ALTINDA KALDI

Olay, dün akşam saatlerinde Muradiye Mahallesi Değirmen Sokak Turist Yolu yanında meydana geldi. Yapımı devam eden içme suyu çalışmalarında asbestli boruları değiştirerek yerine yeni su boruları koyan ekibin kepçe operatörü 25 yaşındaki Yüksel Şahin, kazı çalışmalarını yaptığı sırada göçük meydana geldi. Yeni içme suyu borularını düzenleyen işçi Emin Tutuk yolun göçmesiyle beraber toprak altında kaldı.

35 DAKİKALIK CAN PAZARI

Göçük altında kalan Emin Tutuk'un feryatlarını duyan iş arkadaşları durumu, acil 112 servisine ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Yolun tam ortasında yaşanan göçük nedeniyle meraklı vatandaşları uzaklaştıran işçiler olay yerine gelen itfaiye ve acil 112 servislerine arkadaşlarının kurtulması için çalışma yeri sağladı. Göçük olan yerde çalışmalarını hemen başlatan acil 112 servisi ve itfaiye ekipleri, Emin Tutuk için 35 dakika ecel teri döktü.

BİR KEPÇE DAHA İSTENDİ

Tutuk'un acı feryatlarını duyan arkadaşları çaresiz şekilde arkadaşlarının kurtulmasını bekledi. Her hangi bir göçüğün bir daha yaşanabilir olmasını değerlendiren polis ekipleri olay yerinde geniş çapta güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ekipleri, göçük anında kırılan eski bir beton borunun, toprak altında kalan işçi Tutuk'a zarar vermemesi için makine ile kesmeyi denedi ama kayan toprak buna izin vermedi. Operatörü olduğu kepçenin bir an bile kıpırdamasını sağlayan Y.Ş., olay yerine bir kepçenin daha gelmesini istedi. Bir başka kepçe ise kopan beton boruyu kaymayacak şekilde toprağa sıkıştırdı. Kazı çalışması yapan operatör Y.Ş., kepçesiyle işçiyi kurtarmak isteyen itfaiye ekiplerine yardım ederek, kepçeyle beton parçalarını talihsiz Tutuk'un üzerinden aldı. İtfaiye ekipleri göçük altından kurtarılan Emin Tutuk'u sedyeye bağlı iple yukarıya çekmek istedi. Devamlı kayan toprak buna izin vermeyince kepçenin içine konulan Emin Tutuk 35 dakikalık çalışmalar sonucu yukarıya çıkartıldı.

VÜCUDUNDA KIRIKLAR VAR

Tutuk, Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil servis bölümünde yapılan ilk müdahalenin ardından Bursa Muradiye Devlet Hastanesine sevk edilen Emin Tutuk'un vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu öğrenildi.

Olay ile ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, kepçe operatörü Yüksel Şahin'i ifadesi alınması üzere Orhangazi Emniyet Müdürlüğüne sevk etti. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.