Van şehir merkezindeki ilan panolarında, musluktan kan akmasını tasvir eden görseller ile "önleminizi alın" şeklinde yazıların yer aldığı afişlerin asılması tepkiye neden oldu. AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğan, "Bu billboardları gören halkta, 'eğer HDP'ye oy vermezseniz kan akacak' gibi bir düşünce söz konusu. Bu bütün vatandaşları baskı altına alıyor ve korkutuyor." dedi.

Kentin çeşitli alanlarında bulunan ve kullanımı Van Büyükşehir Belediyesinin kontrolünde olan ilan panolarında, musluklardan kan akan görsel ile üzerine Türkçe ve Kürtçe olarak, "önleminizi alın", "bir gün bitecek", "bir gün her şey", "sahip çıkmazsanız uzak değil!", "nefessiz kalmayalım", "farkında mısın?" ifadelerinin bulunduğu afişlerin yer alması görenleri şok etti.

AK Parti Van Milletvekili ve birinci sıra milletvekili adayı Burhan Kayatürk, konuya ilişkin  kendilerine bu konuyla ilgili yoğun şikayet geldiğini ve musluklardan akan kanın ne anlama geldiğinin sorulduğunu söyledi.

Asılan afişlerin sıradan bir olay olmadığını, musluklardan akan kanla vatandaşlara farklı mesajların verilmek istendiğini vurgulayan Kayatürk, şöyle konuştu:
"İlan panolarındaki afişlerde bir musluk var ve musluktan kan akıyor, akan kanın hemen altında 'uyarı' niteliğinde ifadeler var. Bizce anlamı yok ama halk buna ciddi anlamlar yüklüyor ve 'neden bunu engellemiyorsunuz, kaldırmıyorsunuz?' diye bize isyan ediyor.

Konuyu araştırdık ve Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bir kurumun bunu yaptığını öğrendik. Verilmek istenen mesaj verilmiş, orada kan var, karanlık bir şekilde. İl Emniyet Müdürünü aradım, 'Ne yazıyor, ne denilmek isteniyor, kim bunu yaptı?' diye sorduğumuzda, onların da bilgisinin olmadığını, belediyeye ait su ve kanalizasyon işleri müdürlüğünün susuzlukla alakalı bir uyarıda bulunmak için böyle bir yol seçtiğini kendilerine ilettiğini söyledi."