Sosyal medyada herkes bu ikiliyi konuşuyor. Temmuz ayında çektikleri videoda, İstanbul trafiğini altüst eden çift sosyal medyada herkesin dilinde.
Kullandıkları Mini Cooper GP R53 ve Mini Cooper S R56 model iki otomobille İstanbul'u 20 dakikada baştan aşağı kateden, otobanlarda yaptıkları hatalı sollamalar ile dikkat çeken sürücüler, görüntülerini video paylaşım sitesi Youtube'da yaynlamayı da ihmal etmediler.

Tarafiği altüst eden araçlardan birinin plakası 34 EF 9408. Daha önce çeşitli yarışlara katıldığı da öğrenilen araçların paylaşılan videoda, iki sürücünün  hem hız sınırını aşarak hem de pek çok trafik kuralını ihlal ederek araç kullanıldığı görülüyor.

VİDEONUN BAŞINDA KAMERAYA EL SALLIYORLAR

Görüntüleri Youtube'da paylaşan sürücüler, videonun başında kameraya el sallamayı ve kendi kimliklerini ifşa etmeyi de ihmal etmiyor.

POLİS ÇARESİZ BAKA KALDI

İstanbul trafiğini altüst eden iki sürücünün kaydettikleri videoda aşırı hız, hatalı sollama, takip mesafesi ihlali, sinyalsiz şerit değiştirme, trafikte seyir halindeyken diğer araçtakiyle konuşma, emniyet şeridi ihlali, iki şeritten birden gitme gibi eylemlerinin açıkça görülüyor.

Ancak videodaki bir başka görüntü de sürücülerin tüm bu suçları işlerken polise yakalanmamış olması.

Videoda açıkça görülen polis araçları, yanlarından aşırı hız yaparak ve kuralları ihlal ederek geçip giden sürücülere hiç bir şey yapamıyorlar.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

İstanbul trafiğini altüst eden iki sürücünün youtube'da paylaştığı görüntüler sosyal medyada tepki çekti.

Ekşi Sözlük yazarları yazdıkları entryler ile öfkelerini dile getirdiler.

- cinayete teşebbüste bulunanların kullandığı aracın plakasıdır.

- olay sadece senin iyi araba sürmen değil zira videodaki hareketleri yapmak sürüş kabiliyetinden çok cesaretle alakalı. sen istediğin kadar cesur ol, yanından geçtiğin bir araba panik yaparsa ne olacağını bilemezsin.

- işlediği trafik suçları yanında suçu ve suçluyu övmek kapsamında ceza alması gereken kişinin kullandığı araç. genç savcılara göreve.

- minicik dünyasındaki minicik arabasıyla mutlu olan ahmak genconun plakası.

- ölürken yanında başkalarını da öldürmemesini dilediğim kişinin kullandığı arabanın plakası.

- bir gün mutlaka, bir kamyonun altında görülecek plakadır. tanıdığım ne kadar bu tip con con varsa hayatları ya bariyerlerde ya da kamyonların altında sonlandı. en son geçen sene bir doktorun con con oğlunu çimento kamyonunun altından çıkardılar. babası mı? babası şu aralar iki karış sakal ve el de bin'lik rakı şişesi ile evde ruh gibi dolanıp duruyor.

- kendisi kazasız bu videoyu çekebildi diye bu onu çok iyi sürücü yapmaz. makaslar atabiliyo olması aferini hakettirmez aksine çevresindeki sürücülerin dikkatininin dağılmasına, refleks olarak direksiyon kırmasına, zincirleme kazalara ve ölümlere sebebiyet verebilir. yıllardır tabelalarda okuruz ama boşuna sanırım, trafik canavarı olmayın.

- potansiyel bir katilin sürdüğü araç. bu tipleri fırsatını buldukça şikayet etmek gerek. her zaman böyle videolu falan yakalanmıyorlar ne yazık ki. bu düşüncesiz tipler yüzünden çok ciddi kazalar atlatmış biri olarak bunun askerlikten daha önemli bir vatan hizmeti olduğunu düşünüyorum.