Ulukışla 75. Yıl Çok Programlı Lisesi öğrencisi Ali Tutar, 25 Ocak günü ilçe mezarlığında başına dayadığı tabancayı ateşledi. Ağır yaralı olarak götürüldüğü Niğde Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alınan Tutar’ın 27 Ocak’ta akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Niğde Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü yetkililerinin görüştüğü Tutar Ailesi’nin organları bağışlaması üzerine Niğde’ye 5 uzman ekip geldi ve saat 00.00 sıralarında Ali’nin organlarını aldı.
6.5 saat süren operasyonla alınan Ali Tutar’ın organlarından kalbi Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’ne, karaciğeri Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, böbrekleri Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, akciğeri İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, korneaları ise Konya Necmettin Erbakan Hastanesi’ne gönderildi.

Organları 7 kişiye nakledilen Ali Tutar’ın cenazesi ise ailesi tarafından teslim alınarak dün ilçede toprağa verildi.

’DÜŞLERİMİZİ BAŞKALARI YAŞAYACAK’

Ali Tutar, Facebook hesabındaki son paylaşımını ise intihar ettiği gün olan 25 Ocak’ta yaptı. Arkadaşlarıyla birlikte olduğu fotoğrafı paylaşan Ali, fotoğrafın altına ise şunları yazdı:

’Bize hayal kurun diyorsun hocam. Biz kurduğumuz hayalleri o kadar çok düşürdük ki suya nasıl olsa olmayacak. Bizim düşlediğimiz ne varsa bu hayatta başkaları yaşıyacak...! Arka sıradakilerin rüyaları başkalarının gerçekleri olacak hocam...’