Telefonlu dolandırıcılar yeni bir yöntem buldu. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz adına aradıklarını söyleyen ve Suriyeli mülteciler için yardım topladıklarını anlatan dolandırıcıların, 50-60 kişiden 2 ile 6 bin TL arasında para aldığı öğrenildi. Yaklaşık 20 bin kişiye SMS atmasına ve belediyenin internet sitesinde duyuru yapmasına rağmen dolandırıcıların önünü kesemeyen belediye ise savcılığa ve karakola suç duyurusunda bulundu. Olayın ilginç tarafı da, başkan adına konuşan dolandırıcıların “Parayı bankaya yatır, yanıma gel, çayımı iç, sohbet edelim” demesi oldu.
 
Kendilerini savcı ya da terörle mücadele polisi olarak tanıtarak telefonla aradıkları vatandaşların paralarını alan dolandırıcılar belediye başkanı olarak da karşımıza çıkmaya başladı. 450 bin kişinin yaşadığı Kartal’da belediyeden aradıklarını belirterek vatandaşlardan para isteyen çete kısa süre içinde yaklaşık 60 kişiyi dolandırdı.

“Başkan arayamıyor”

Telefonla aradıkları kişilere Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ya da 6 başkan yardımcısından biri adına ulaştıklarını belirten dolandırıcılar, İstanbul’daki Suriyeliler için maddi yardım topladıklarını belirtiyor. Başkan Öz’ün çok yoğun olduğu için arayamadığını söyleyen dolandırıcılar, Suriyeliler için 2 bin ile 6 bin TL arasında bağış yapmaları için aradıkları kişilere 2 banka hesabı veriyor. Dolandırıcılar hesaba paranın yatırılmasının ardından belediye binasına gelerek başkanın ya da başkan yardımcısıyla çay içilmesi teklifinde bulununca karşısındaki kişi daha çabuk inanıyor.

Dolandırıcıların, “Parayı bankaya yatır, sonra gel, çayımı iç” teklifine uyan vatandaşların şikayetiyle ortaya çıkan olay üzerine Kartal Belediyesi, internet sitesinde bir bildiri yayınladı.

20 bin kişiye mesaj

kartal.bel.tr adresinden, “Kartal Belediyesi adı kullanılarak Suriyeliler için Kültür Müdürlüğü adına para toplandığı yönünde ve belediye başkanı ve yardımcılarının adı kullanılarak yardım talebinde bulunulduğu ihbar edilmiştir. Belediyemiz adı kullanılarak yardım konusunda vatandaşlarımızın dikkatli olmasını bu tür dolandırıcıların ve sahtekarların emniyet müdürlüğüne bildirilmesini rica ederiz” anonsu yapılıyor.

20 bin kişiye de SMS atan Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, “Dolandırıcıların son kurbanıyız. Yakalanmaları için çalışıyoruz. Parayı yatırıp dekontu eline alan yanımıza geliyor. Kartallılar böyle sözlere itibar etmesin ve dikkatli olsunlar” dedi.