İzmir'de hayırseverlerin desteğiyle kurulan bir markette, ihtiyaç sahipleri elbiseden gıdaya, temizlik ürünlerinden mutfak ihtiyaçlarına kadar her şeyi ücretsiz alabiliyor.
 
İzmir'de hayırseverlerin desteğiyle kurulan bir markette, ihtiyaç sahipleri elbiseden gıdaya, temizlik ürünlerinden mutfak ihtiyaçlarına kadar her şeyi ücretsiz alabiliyor.
 
Beşir Derneği İzmir Temsilcisi Salih Toker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu yararına çalışan derneklerden biri olduklarını, çeşitli alanlarda vatandaşlara yardım yaptıklarını anlattı.
 
Toker, Türkiye genelinde 242 temsilciliklerinin bulunduğunu, İzmir'de de 16 ilçede 400 civarındaki gönüllüyle birlikte hizmet verdiklerini ifade etti.
 
Karabağlar ilçesi Yeşilyurt semtinde hayırseverlerin bağışlarıyla kurdukları ve "Paylaşım Noktası" adını verdikleri markette her türlü ihtiyaç malzemesinin bulunduğunu dile getiren Toker, tespit ettikleri ihtiyaç sahibi vatandaşların buradan istifade ettiğini kaydetti.


200 kişi yararlanıyor
 
Yaklaşık iki ay önce kurdukları "Sevgi Market"ten şu anda 200 kişinin ücretsiz yararlandığını ifade eden Toker, şöyle konuştu:
 
"Bu paylaşım noktamızı 23 Ağustos'ta hizmete soktuk. Hayırseverlerimizin bağışladığı ürünler bu markette yer alıyor. Derneğimize başvuran ve yaptığımız inceleme sonucunda maddi durumu kötü olan kişilere puan veriyoruz. Her puan 1 lira yapıyor. Ayda 70 ya da 100 puanlık alışverişi ücretsiz yapabiliyorlar. Veren el ile alan eli buluşturmaya çalışıyoruz. Bu markette gıdadan temizlik ürünlerine, çantadan ayakkabıya her şey var. Bunların hepsini hayırsever vatandaşlarımızı bağışlıyor. Biz de bunları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza veriyoruz."
 
Derneklerine yapılan her türlü yardımın kayıt altına alındığını ve belge verdiklerini belirten Toker, hayırseverlerin katkılarının artması halinde daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.