Denetimli serbestlikle kadın cezaevinden tahliye olan A.B.,  koğuş arkadaşı E.Ü’nün başına bela oldu. Mahkeme kararıyla, A.B., hoşlandığını söylediği ve tehdit ettiği E.Ü’ye 3 ay süreyle yaklaşamayacak.
Bakırköy Kadın Cezaevi’nde koğuş arkadaşlığı yapan E.Ü. (30) ile A.B., farklı tarihlerde denetimli serbestlikle tahliye oldu. A.B. geçtiğimiz ocakta serbest bırakılırken, E.Ü. ise önce Gebze Cezaevi’ne nakledildi ve 21 Şubat’ta da tahliye edildi. Eski koğuş arkadaşını cezaevi kapısında 2 kadın arkadaşıyla karşılayan A.B., E.Ü.’yü Gebze’de bir kafeteryaya götürdü. İddiasına göre, E.Ü., takside kendinden geçti. Gözlerini A.B.’nin Kadıköy Rıhtım Caddesi’ndeki evinde açtı ve geceyi burada geçirdi.

Seni yar etmem

E.Ü. sabah gitmek istediğinde engel olan A.B., “Senden çok hoşlanıyorum. Burada kalacaksın ve benim olacaksın. Seni kimseye yâr etmem” dedi. E.Ü. korktuğu için evden çıkmadı. Ertesi gün annesini aramak isteyince A.B. izin vermedi ve çıkan boğuşmada E.Ü. bıçakla elinden yaralandı. Pansuman yapan A.B. mutfağa gidince evden kaçan E.Ü.’ye hastanede 21 dikiş atıldı. Annesinin evine gitse de, A.B., genç kadını 3 Mart’tan itibaren cep telefonundan mesaj yoluyla tehdit etmeye başladı.

İki erkeğe kaçırttı

A.B.’nin 2 erkek arkadaşınca 9 Mart’ta Kasımpaşa’da bayıltıldıktan sonra kaçırıldığını ve 14 Mart’ta da tekrar eve bırakıldığını şikâyet dilekçesinde anlatan E.Ü., can güvenliği olmadığı gerekçesiyle A.B.’den şikâyetçi oldu ve koruma talep etti. Mahkeme de A.B.’nin 3 ay süreyle E.Ü.’ye yaklaşmamasına, şiddet tehdidi, hakaret ve aşağılamada bulunmamasına karar verdi.