Antalya Gazipaşa Zeytinada Jandarma Karakolu ekipleri önceki gün Gürçam Mahallesi'ndeki bir eve baskın düzenledi. Dört torunu bulunan 74 yaşındaki A.E. ile 3 torunu bulunan 66 yaşındaki Y.E.'nin oturduğu evde yapılan aramada, çuval içinde içime hazır 3.5 kilogram esrar ele geçirildi.

Narkotik köpeği Reva ile bahçede yapılan aramada ise çalıların arasına gizlenmiş 5.5 kilogram esrar daha bulundu. Geceyi nezarette geçiren nineler, sabah adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye sevk edilen ninelerden 66 yaşındaki Y.E. tutuklanırken, 74 yaşındaki A.E. ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Torun sahibi iki kadının uyuşturucu ticareti yapacağına önce inanmak istemeyen jandarma ekipleri, iki kadının bu işi yaptığını saptayınca şok geçirdi. İlk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını belirten ekipler, "Uzun süren çalışmalar sonucu zehir tacirlerini yakaladık. Karşımızda uyuşturucu baronları beklerken torun sahibi iki nine çıktı. İnanmak istemedik" dediler. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.