Kadıköy'de kırmızı ışıkta bekleyen bir taksiye dalgın kamyon sürücüsü arkadan çarpınca 'bu kadar da olmaz' dedirten görüntüler yaşandı. Hurdaya dönen taksi sürücüsünün burnu bile kanamadı.

Kamyonun sürükleyerek öndeki harç mikserinin altına sıkıştırdığı taksiyi kurtarmak için herkes seferber oldu. Kaza saat 12.30 sıralarında Göztepe Mustafa Mashar Bey Caddesi'nde meydana geldi.

İddialara göre cadde üzerinde seyir halinde olan Halil Can'ın kullandığı 34 TCT 19 plakalı taksi kırmızı ışıkta durmaya başladı. Bu sırada aynı yönde seyir halinde olan Nesim Ahirkan'ın kullandığı 34 ZK 7733 plakalı nakliyat kamyonu arkadan taksiye büyük bir gürültüyle çarptı.

Taksiyi sürükleyerek öndeki harç mikserinin altına sıkıştıran kamyon güçlükle durabildi. Olay sırasında kendisini dışarıya atan taksi sürücüsü Halil Can, kısa süreli şok yaşadı.

Can'ın yardımına koşan çevredeki vatandaşlar hemen sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi. LPG'li olan ticari taksinin patlama ihtimaline karşı çevrede de güvenlik önlemleri alındı. Kazaya neden olan kamyon sürücüsü Nesim Ahirkan, frenlerinin tutmadığını, frene bastığı halde duramadığını belirtti.

Ahirkan'ın açıklamalarına tepki gösteren taksi sürücüsü Halil Can ise, "Biz kırmızı ışıkta bekliyorduk. Büyük bir gürültüyle arkadan çarptı. Hiç bir şekilde frene basmadı. Yerde lastik izleri bile yok." dedi.

Öte yandan kaza yapan araçları yol üzerinden kaldırmak hiç de kolay olmadı. Kamyon ile harç mikseri arasında sıkışan taksiyi kurtarmak için polis ve vatandaşlar dakikalarca uğraştı. Öndeki harç mikseri hareket ettikçe taksi de peşinden sürüklenince ilginç görüntüler yaşandı.

Bazı vatandaşlar taksiye asılarak sürüklenmesini engellemeye çalıştı. Kullanılamaz hale gelen otomobil, trafik ekipleri tarafından güçlükle çıkarıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.