AİLEYE İŞKENCEYE GÖZ YUMDULAR SUÇLAMASI
 
Antalya’da çalıştığı ve yıllardır ilişkisi olduğu bijuteri firmasının sahibi Mustafa H. K. tarafından ’başka erkeklerle gezdiği’ gerekçesiyle ayak parmakları çekiçle ezilen, zincire vurulup tırnakları kerpetenle çekilen, sırtında sigara söndürülen Meryem S. 2 ay süren işkencenin ardından 21 Ağustos 2006’da polisin düzenlediği operasyonla kurtarıldı. Genç kadına işkence yaptığıı iddiasıyla patron Mustafa H.K. işkenceye göz yumdukları iddiasıyla da kızın annesi Hatice S. ve kızın Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi kardeşi Ahmet S. tutuklandı. 5.5 ay cezaevinde kalan 3 isim Antalya 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 4’üncü duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
 
Bir sonraki duruşmada ise karar çıktı. Mustafa H.K. ’darp’ suçundan 2 yıl 6 ay, ’eziyet etmek’ suçundan 1 yıl 8 ay, ’hürriyeti tahdit’ suçundan 3 yıl 4 ay olmak üzere toplam 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Meryem S.'nin annesi ’darp’ suçundan beraat ederken, ’eziyet etmek’ suçundan 2 yıl 6 ay, ’hürriyeti tahdit’ suçundan da 3 yıl 4 ay olmak üzere toplam 5 yıl 10 ay hapse mahkum edildi. bugün doktor olarak görev yapan kardeşi Ahmet S.'ye ise ’eziyet etmek’ suçundan 1 yıl 8 ay, ’hürriyeti tahdit’ suçundan 3 yıl 4 ay olmak üzere toplam 5 yıl hapis cezası verildi.
 
YARGITAY CEZAYI AZ BULDU
 
Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyaya bakan Yargıtay 8’inci Dairesi, Mustafa H.K. ile Ahmet S.'ye verilen cezaları az bularak bozdu. Daire, anne Hatice S.'nin 5 yıl 10 aylık hapis cezasını ise onadı. Kısa süre önce Antalya 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne ulaşan kararda, ’Eylemin silahla işlenmesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçunu oluşturup oluşturmayacağı da tartışılarak, yaraların niteliği, olayın uzun süre devam etmiş olması, suçun işleniş nedeni ve özellikleri gözetilerek alt sınırdan uzaklaşılmak suretiyle ceza hükmünün kurulması’ hükmüne yer verildi. 
 
ADLİ TIP’TAN RAPOR İSTENDİ
 
4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün yeniden görülen duruşmada, işkence gören Meryem S.'nin bulunarak, yaraları ve olaydan sonra alınan doktor raporunda yer alan böbrek yetmezliğiyle ilgili Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasına karar verildi. Duruşma, raporun alınabilmesi için 24 Eylül tarihine ertelendi. 
 
Yargıtay’ın alt sınırdan uzaklaşılarak daha fazla ceza verilmesini istediği Mustafa H.K. başka bir suçtan Antalya E Tipi Yarı Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda olduğu ortaya çıktı. Meryem S.'nin ise son olarak memleketi Uşak’a gittiği biliniyordu. Meryem S.'nin annesi ve kardeşiyle barıştığı ve bu kişilerden şikayetçi olmadığı dava dosyasına yansımıştı.