Olumsuz hava şartları nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.
BOLU'DA OKULLAR TATİL
Bolu'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

Bolu Valiliği yoğun kar yağışının devam etmesi üzerine yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okulları bir gün süreyle tatil etti. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile çalışanlar yarın (Salı) idari izinli sayılacaklar.

ESKİŞEHİR'DE OKULLAR 1 GÜN TATİL

ESKİŞEHİR'de ilk ve orta dereceli okullar olumsuz hava koşulları nedeniyle 1 gün süreyle tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 13 Ocak Salı günü il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. Açıklamada , "Bu doğrultuda, Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesi gereği, olumsuz hava koşulları nedeniyle, valiliğimizce okulların tatil edildiği ilçelerde bulunan kamu görevlisi engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır" denildi.

AFYON'DA YOLLAR KAPANDI, OKULLAR TATİL EDİLDİ

AFYONKARAHİSAR'da akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle şehirlerarası yollar ulaşıma kapanırken, eğitim öğretime 1 gün ara verildi.
Afyonkarahisar'da akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı kısa sürede etkili oldu. Kar kalınlığı kent merkezinde 2 saat içinde yaklaşık 20 santimetreye ulaştı. Gece boyunca sürmesi beklenen kar yağışı nedeniyle Afyonkarahisar Valiliği, 13 Ocak Salı günü Afyonkarahisar merkez ile merkeze bağlı köy ve beldelerde okulların 1 gün tatil edildiğini açıkladı. İlçe merkezlerindeki eğitime ara verilip verilmeyeceğiyle ilgili kararın ise kaymakamlıklarca verileceğini belirtildi.

Diğer yandan, kar yağışı şehirlerarası karayollarında da ulaşımı olumsuz etkiliyor. Afyonkarahisar Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden otobüslerin çıkışına izin verilmezken, yoldaki otobüs ve otomobillerin dinlenme tesislerine yönlendirildiği, ağır tonajlı araçların ise uygun yerlerde bekletildiği belirtildi.

Afyonkarahisar- Ankara karayolu İscehisar İlçesi Çalışlar mevkiinde, Afyonkarahisar- Denizli karayolu Dinar İlçesi'nde, Afyonkarahisar- Antalya karayolu ise Sandıklı İlçesi Pazarağaç rampası ile Damlalı Boğazı'nda ulaşıma kapandı. Kütahya- İstanbul karayolunun da Kütahya yönünden gelen bir TIR'ın karda kayarak devrilmesi nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.

Karayolları ekiplerinin yol temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bölgede, emniyet ve Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Merkezi (AFAD) Müdürlüğü ekipleri de yoğun önlem aldı.

UŞAK'TA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

UŞAK'ta akşam saatlerinde başlayan ve etkisini artıran kar yağışı nedeniyle kent genelinde okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi.
Uşak'ta akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışı yerini kara bıraktı. Aralıksız 3 saattir devam eden kar yağışı, Uşak-İzmir, Uşak Afyonkarahisar ve Uşak Denizli karayollarında ulaşımı aksattı. Karayolları ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri kapanan yollarda kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürürken, belediye ekipleri de şehrin cadde ve sokaklarında kar temizleme çalışmaları yaptı. Karayollarında aralıksız devam eden kar temizlik çalışmaları ile ulaşım devam ederken, Uşak Valiliği yaptığı yazılı açıklamada Uşak ve ilçelerinde tüm okulları bir gün süre ile tatil edildiğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Uşak Meteoroloji Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarında bildirilen mevcut hava şartları yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 13 Ocak Salı günü bir gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir. Ayrıca Valiliğimizce il geneli ve ilçelerimiz dahil olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin aynı tarih kapsamında bir gün süre ile idari izinli sayılması kararlaştırılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

DEMİRCİ'DE OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

MANİSA'nın Demirci İlçesi'nde, akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi. Ekipler yolların kapanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Demirci'de akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler ana arterlerde yolların kapanmaması için hazır bekletiliyor. İlçedeki şehirlerarası yolcu taşıyan otobüs firmalarının olumsuz hava şartları nedeniyle İstanbul seferlerini iptal ettikleri öğrenildi. Ekiplerin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinatörü Kazım Aysan, ekiplerin aralıksız çalışmaları sürdürdüğünü ifade etti. Aysan yaptığı açıklamada, "İlçemizde bugün akşamüzeri başlayan yoğun kar yağışıyla birlikte hemen harekete geçtik. Öğrencilerimizi mahallelerine bıraktıktan sonra yolda kalan öğrenci servislerimizin yardımına koştuk. Daha sonra Demirci - Simav Deveboynu mevkii karayolunda yolda kalan araçların Demirci'ye ulaşımını sağladık. Şuan kapalı bir yolumuz yok ama ilerleyen saatler bize ne gösterecek bilemiyorum" dedi.

KULA'DA TAŞIMALI EĞİTİME BİR GÜNLÜK KAR TATİLİ

MANİSA'nın Kula İlçesi'nde, olumsuz hava şartları nedeniyle resmi taşımalı eğitime tabi öğrenciler için okullar 1 gün tatil edildi.
Kula Kaymakamı Murat Güven'in yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle resmi taşımalı eğitime tabi öğrencilere 1 gün okulların tatil edildiği belirtildi. Kaymakam Güven "ilçe genelindeki kar yağışının yüksek kesimlerde etkili olması nedeniyle resmi taşımalı eğitime tabi öğrenciler için okullar 13 Ocak tarihinde bir günlük ara verildi. İlçe merkezinde ise okullar eğitimlere devam edilecek" dedi.

ANTALYA'NIN BAZI İLÇELERİNDE OKULLAR TATİL

ANTALYA'da saatteki hızı 100 kilometreye ulaşan fırtına ve şiddetli yağış yaşamı felç edince 5 ilçede ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Antalya'da fırtına nedeniyle ağaçlar ve çöp konteynerleri devirdi, çatılardaki güneş enerji sistemleri uçtu.
Antalya'da dün öğleden sonra başlayan kuvvetli yağmur ve fırtına, gece saatlerinde etkisini artırdı. Sabaha karşı saatteki hızı liman bölgesinde 145 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Antalya Valiliği, merkezdeki Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulları bugün tatil etti. Valilik kararı saat 05.00 sıralarında alınırken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılmaları kararlaştırıldı.
Antalya'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış ve fırtına ağaçları ve caddelerdeki çöp konteynerlerini devirdi, çatılardaki güneş enerji sistemlerini yerlerinden söküp attı. Altınkum Mahallesi 445 Sokak'ta bulunan bir apartmanının güneş enerji sistemi fırtına nedeniyle çatıdan zemine düştü.
Konyaaltı İlçesi Gürsu Mahallesi 308 Sokak'ta park halinde bulunan Gözde Turan'a ait 07 FGG 23 plakalı otomobilin üzerine çam ağacı devrildi. Otomobilde ve sokak üzerinde kimsenin bulunmaması olası bir can kaybını önledi. Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü, yağmur ve fırtınanın yarın etkisini kaybedeceğini açıkladı.

KEMER'DE DE OKULLAR TATİL

Antalya'da geceden bu yana etkili olan şiddetli fırtına ve yağmur nedeniyle Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Döşemealtı ve Aksu ilçelerinden sonra Kemer İlçesi'nde de kaymakamlık kararıyla okullar bir gün tatil edildi. Dev dalgaların aşındırdığı Konyaaltı Sahili'nin hemen yanından geçen Akdeniz Bulvarı taşıt trafiğine kapatıldı. Dalgalar Konyaaltı Sahili'ndeki demir korkulukları eğdi. Saatteki hızı 145 kilometreye ulaşan fırtına ve yağmur nedeniyle kentin bir bölümüne saatlerdir enerji verilemiyor. Falezlere çarpan dalgaların yüksekliği ise 20 metreye ulaştı.