İzmir’de eniştesini öldürüp, kız kardeşi, yeğeni ve eniştesinin kız kardeşini yaralayan zanlı Menan Oğuz her yerde aranıyor. Zanlı Menan Oğuz'un 50 bin liralık başlık parası için cinayet işlediği öğrenildi

İzmir'de eniştesini öldürüp kız kardeşi, 1 yaşındaki yeğeni ve eniştesinin kız kardeşini yaralayan zanlı Menan Oğuz her yerde aranırken, olayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre, zanlı Oğuz'un kız kardeşi için istediği 50 bin liralık başlık parası ödenmediği için cinayeti işlediği iddia edildi.

PANİKLE KAZA YAPTI
13 Mayıs Pazar günü meydana gelen olayda Kemalpaşa Ulucak Mahallesi'nde yaşandı. Fırın işleten 42 yaşındaki Sadrettin Yılmaz, birlikte yaşadığı Rahime Oğuz (27), 1 yaşındaki kızları Melis Yılmaz ile birlikte fırında kayınbiraderi belediyede işçi olarak çalışan Barış Karaağaç (40), kız kardeşi Hülya Karaağaç ve iki yeğenini beklemeye başladı. Kayınbirader Barış Karaağaç, eniştesi Sadrettin Yılmaz'ın fırınına vardıktan bir süre sonra silah sesleri patlamaya başladı. Yaya olarak fırının önüne gelen Menan Oğuz tabancasıyla sağa sola rastgele ateş açmaya başladı. Eniştesi Sadrettin Yılmaz'ı öldüren, kız kardeşi Rahime Oğuz'u ve 1 yaşındaki yeğeni Melis ve eniştesinin kız kardeşi Hülya Karaağaç'ı yaralayan zanlı Oğuz küfürler ettikten sonra eniştesine ait araca atlayıp olay yerinden kaçtı. Araçla son sürat Kemalpaşa'dan uzaklaşan zanlı Oğuz, Bornova'da panikle kazaya karıştı. Karıştığı kazada da 3 kişiyi yaralayan zanlı, aracı olay yerinden bırakıp yaya olarak kaçmayı sürdürdü.

Jandarma ekipleri zanlının peşine düşerken, şu ana kadar izine rastlanamadı. Eşi Sadrettin Yılmaz'ın öldüğünden haberi olmayan Rahime Oğuz ile 1 yaşındaki kızı Melis Yılmaz evde tedavilerini sürdürüyor. Kardeşinin kendisini ve kızını bu hale getirdiğini anlatan Rahime Oğuz, "Kardeşim bu saldırıyı başlık parası için yaptı. Ailem 3 yıl önce eşimle evlenmeme karşı çıktığı için izin vermediler. Eşimi seviyordum. Beni kaçırdı. Kaçırdıktan sonra ailemle eşimin arasında husumet oluştu ve bu olay yaşandı" dedi.

"KORUMA İSTİYORUM"
Kardeşinin yakalanmasını isteyen Rahime Oğuz, "Kardeşim şu anda yaşadığım evimin adresini biliyor. Yakalanmadan tekrar evime gelip beni ve kızımı öldürmesinden korkuyorum. Koruma istiyorum. Tekrar başımıza bir şeyin gelmesinden çok korkuyorum. 1 yaşındaki kızım gözünden yaralandı. Belki bir gözü görmeyebilir. Bir insan yeğenine ve kız kardeşine bunu yapar mı?" dedi.

"RASTGELE ATEŞ AÇTI"
Sadrettin Yılmaz'ın kayınbiraderi 40 yaşındaki iki çocuk babası Barış Karaağaç, ise, "Saldırı anında eşim ve çocuklarımla olay yerindeydik. O sırada Menan geldi ve hepimize rastgele ateş açtı. Birden silah sesleri patlamaya başladı. Çocuklarımız kurşunların arasında kaldı. Psikolojileri bozuldu. Eşim Hülya Karaağaç da yaralandı. Durumu iyi. Kayınbiraderim eşini 3 sene önce kaçırdı. Kaçırarak evlendiği için gelinin ailesi ile arasında husumet oluştu. İlk başta 500 bin lira başlık parası istediler. Sonra pazarlıkla başlık parası 50 bin liraya kadar düştü. 3 kez de gelip fırını kurşunlamışlardı. Menan bu olayı para için yaptı. Olayda biz de ölebilirdik. Zanlının bir an önce yakalanmasını istiyoruz" diye konuştu.