Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Eskibağlar Mahallesi’ndeki bir kafeteryaya düzenlediği operasyonda, müşteri olarak bulunan ve genç kızlara MİT’e girebilmeleri için iş başvuru forumlarını doldurtan Gökhan G.’,i gözaltına aldı. G. polislerin "Hakkında şikayet var. Senin sahte istihbaratçı olduğunu söylüyorlar. Sen MİT’çi misin?" diye sordu. Gökhan G. de "Bir sorun mu var?. Evet ben MİT’çiyim" yanıtını verdi.
Polislerin MİT görevlisi olduğuna dair yasal bir kimliğinin olup olmadığını sorması üzerine Gökhan G., cüzdanından çıkardığı üzerinde MİT yazının bulunduğu kimliği uzattı. 
 
Polisler, sahte olduğunu belirttikleri MİT yazılı kimliğe el koydu, tekerlekli sandalyesine bindirdikleri G.’yi kafeteryadan dışarı çıkarttı. Şahıs ekip otosuna bindirilerek Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
 
Yetkililer, Gökhan G.'nin MİT görevlisi olmadığını,internetteki bu kuruma ait iş başvuru formlarını çoğaltıp genç kızlara doldurttuğunu, ayrıca sahte MİT kimliği bastırdığını söyledi. Bir yetkili, "Gözaltına aldığımız şüphelinin sorgulaması sürüyor. Bu işi para karşılığında mı yoksa başka amaçlar dan dolay mı yaptığını araştırıyoruz" dedi.