Antalya'da yarık dudak ve damakla dünyaya gelen 2 yaşındaki Helin, annesinin yanlışlıkla aradığı kişinin ameliyat masraflarını karşılamasıyla sağlığına kavuştu.

 

 

Antalya'da doğuştan yarık dudak ve damaklı olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki Helin'in ailesi, tedavi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'a başvurdu. Aile, tedavi için olumlu yanıt aldı ancak ameliyat masrafları için gerekli parayı bulamadı.

 

AMELİYAT MASRAFLARINI KARŞILADI

Dertleşmek için bir arkadaşını aramak isterken yanlış numarayı çeviren anne Ö.Y., Düzce'de yaşayan 52 yaşındaki Yılmaz Özata ile tanıştı. Telefonda ağlayan Ö.Y.'nin durumuna üzülen Özata, durumunu araştırdığı Helin'in ameliyat masraflarını karşıladı. Tedavi için gereken paranın bulunmasıyla 5 ay önce ameliyata alınan Helin'in yarık dudak ve damakları birbirine dikildi ve küçük kız sağlığına kavuştu.

"BİZİM BABAMIZ OLDU"
Kızının yanlış bir telefon sonucu sağlığına kavuştuğunu belirten anne Ö.Y., "Eşim mobilya ustası, ama yaklaşık bir yıldır işsiz. Ameliyat için istenen parayı bulmamız mümkün değildi. Hayal kırıklığıyla dertleşmek için bir arkadaşımı aradım. Ağlayarak yaşadıklarımızı anlattım. Daha sonra yanlış kişiyi aradığımı fark ettim. Özür dileyerek telefonu kapattım. Sonra bir mucize oldu ve hiç tanımadığım o kişi tedavi masraflarımızı karşıladı. O artık bizim babamız oldu" dedi.

AMELİYATTAN SONRA FOTOĞRAFINI GÖRDÜ
Tedavi masraflarını karşılayarak küçük Helin'in sağlığına kavuşmasını sağlayan Özata ise, cep telefonundan tanımadığı bir numaranın aradığını belirterek, "Açar açmaz bir arkadaşıyla konuşur gibi ağlamaya ve derdini anlatmaya başladı. Ben de hiç araya girmeden dinledim. Kızının durumuna o kadar çok üzülüyordu ki ben de etkilendim. Kendisine güvendim ve ameliyat masraflarını karşıladım. Küçük kızın eski halini hiç görmemiştim. Ameliyattan sonra fotoğrafını gönderdiler. Çok mutlu oldum. Artık o benim torunum oldu" diye konuştu.