Bursa'da, çalışanına hakaret ettiği iddia edilen patron, huzurevi sakinlerine gül ve karanfil dağıtma cezasına çarptırıldı.

 

Adliyelerin artan iş yükünü azaltmak için yapılan yasal düzenlemelerin ardından kurulan uzlaştırma bürosu Bursa’da ilginç bir karara imza attı. Geçen yıl Mart ayında merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi’ndeki bir işyerinde çalışan 25 yaşındaki Aytaç Dere, patronu hakkında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

 

Suçtan verilecek cezanın ertelenecek türden olması sebebiyle dosya Cumhuriyet Savcısı tarafından, Uzlaştırma Bürosu’na gönderildi. Uzlaştırmacı Bengü Saltabaş tarafları bir araya getirip sulh için görüşlerini aldı. Müşteki Aytaç Dere’nin isteği, şüpheli patron Adem Yağmur’un da bunu kabul etmesi üzerine ilginç bir karar çıktı. Patron Adem Yağmur, huzurevindeki erkeklere karanfil, kadınlara ise gül dağıtma cezasına çarptırıldı.

 

Edimi yerine getirmek için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kaplıkaya’daki Fahriye Dörçelik Huzurevi’ne eşi, kucağındaki çiçeklerle birlikte gelen şüpheli Adem Yağmur, yaşlıların şaşkın bakışları arasında çiçek dağıttı. Yemekhaneden bahçede kadar huzurevi koridorlarında yaşlılara çiçek hediye eden Yağmur, ''Bunu neden bize veriyorsun?'' diyen yaşlıların sorularını cevapsız bıraktı.

 

“Ceza değil ödül verildi”

 

Edimi yerine getirmemiş olsa hakim karşısına çıkıp yargılanacak olan Yağmur, “Daha önce yanımızda çalışan Aytaç hanımla aramızda ufak anlaşmazlık oldu. Dolayısıyla bu durum adliyeye taşındı. Mahkemeye gitmeden savcılık tarafından uzlaşma teklif edildi. Bu uzlaşma sonucunda bana huzurevinde yaşlı teyze ve dedelerimize gül dağıtma cezası demeyelim, ödülü verildi. Ben de eşimle birlikte gelerek onu yerine getirdim” dedi.

 

“İnşallah bundan sonra da gelip gül dağıtırız”

 

Karanfil verdiği dedelerden birinin çok güzel bir şiir okuduğunu ifade eden Yağmur, “Onlara gül dağıtmak ceza değil ödül. Onlara bunun ceza olduğunu söylemedik. Kendimizden gelerek dağıttığımız söyledik. Yaşlılarımızın baya sevindi. İnşallah bundan sonra da gelip burada gül dağıtırız” diye konuştu.

 

Ceza, iki tarafı da mutlu etti

 

Çiçek dağıtımını sona ermesinin ardından alışılmadık bir durum daha oldu. Taraflar kavga yerine objektiflere mutluluk pozu verdi. Mahkeme çıkışı yaşanan bildik kavga ve tartışmalar yerine bu cezanın iki tarafı da mutlu etmesi, dikkatlerden kaçmadı.