Bir Almanla evli olan kadının kalan parasını da almaya çalışan sözde polisin suç ortağı 2 kişi, jandarma tarafından yakalandı.

Türk asıllı Alman vatandaşı emekli 71 yaşındaki Bilgi Blonsky ve eşi Eckhard Blonsky, yaz tatilini geçirmek için bir süre önce Kaş'a bağlı Kalkan Mahallesi'ndeki evlerine geldi. Önceki gün Bilgi Blonsky'ı cep telefonundan arayarak kendisini polis olarak tanıtan kişi, adının FETÖ soruşturmasına karıştığını öne sürerek bankada ne kadar parası olduğunu sordu. Kadının bankada 180 bin lirası olduğunu söylemesi üzerine sözde polis, Bilgi Blonsky'ye bu parayı zaten bir daha kullanamayacağını ve adının FETÖ listesinden kaldırılması için parayı 'Türkiye Cumhuriyeti adına' kendilerine vermesi gerektiğini belirtti. Sözde polisin söylediklerine inanan kadın telefonunu kapatmadan parayı çekmek için banka şubesinin yolunu tuttu.

100 BİN LİRAYI ÇÖP KONTEYNERİNE BIRAKTI

Özel bir bankanın Kalkan Şubesi'ne giden Bilgi Blonsky, oğluna vereceğini söyleyerek 180 bin liranın tamamını çekmek istediğini belirtti. Banka şubesindeki görevliler, kadına ancak 100 bin lira nakit ödeme yapabileceklerini, kalan miktar için ise Kaş şubesine gitmesi gerektiğini aktardı. Bunun üzerine bankadaki 100 bin lirayı çeken kadın, banka görevlilerinin 'kalan miktarı oğlunun hesabına havale yapalım' teklifini 'oğlum parayı nakit istedi' diyerek geri çevirdi. 100 bin lirayı alarak bankadan çıkan kadın, sözde polisin cep telefonuyla yaptığı yönlendirme sonrası bir alışveriş merkezinin karşısındaki çöp konteynerinin yanına parayı bırakıp, arkasına bakmadan uzaklaştı.

'SEN TAKSİ TUT, PARASINI SONRA ÖDEYECEĞİZ'

Parayı bıraktıktan sonra da cep telefonundan Bilgi Blonsky ile konuşmayı sürdüren sözde polis, Kaş'a giderek kalan 80 bin lirayı da çekmesini istedi. Kadının, "Ben yaşlıyım. Yormayın bu sıcakta" demesi üzerine sözde polis, "Sen taksi tut ve Kaş'a git. Biz sana taksi parasını daha sonra ödeyeceğiz" dedi. Sonrasında taksiyle Kaş'a giden Bilgi Blonsky, bankanın Kaş şubesinden kalan 80 bin lirayı çekmek istediğini söyledi. Banka görevlilerinin parayı çekebilmesi için pasaportunun gerekli olduğunu söylemesi üzerine kadın, pasaportunu almak için Kalkan'a geri döndü. Bu sırada kadının sözde polisle konuşmayı sürdürdüğü cep telefonu numarasının Almanya'ya kayıtlı olması ve yurtdışı kullanım için yüklediği kontörün bitmesi üzerine telefon kapandı.

İKİ ŞÜPHELİ SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Bir süre sonra eve gelen Bilgi Blonsky, oturduğu sitenin güvenlik görevlilerine durumu anlatarak yardım istedi. Durumdan şüphelenen güvenlik görevlileri kadını Kalkan Jandarma Komutanlığı'na gitmesi konusunda uyardı. Eşiyle birlikte Kalkan Jandarma Komutanlığı'na giderek durumu anlatan Bilgi Blonsky, dolandırıldığını anladı. Jandarma dolandırıcıların yakalanması için düğmeye bastı. Kalkan Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yardımıyla Blonsky'ın cep telefonuna Almanya'dan yeniden kontör yüklendi ve sözde polisle yeniden iletişim kurması sağlandı. Bilgi Blonsky, sözde polise kalan 80 bin lirayı çektiğini ve gelip almalarını söyledi. Sözde polis de kadından parayı Kalkan Mezarlığı'na bırakıp uzaklaşmasını istedi. Bunun sonrasında Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Kaş Jandarma Komutanlığı ve Kalkan Jandarma Komutanlığı'ndan oluşan ekip sözde polisin kadından parayı bırakmasını istediği mezarlık çevresinde önlem aldı. Saat 21.00 sıralarında parayı almak için gelen 19 yaşındaki Mehmet Ayhan ile 23 yaşındaki Ali A., jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan 2 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Mehmet Ayhan tutuklanırken, Ali A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

JANDARMA UYARDI

Kadının bıraktığı 100 bin lirayı aynı ekipte bulunan başka kişilerin alarak kaçtığını belirleyen jandarma olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor. Jandarma yetkilileri benzer durumlar yaşanmaması için kendini polis, jandarma ve savcı gibi tanıtan kişilere karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Blonsky çifti ise şüphelileri yakaladıkları için Kalkan Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Çetin Esin'e ve ekibine teşekkür etti.