Çayeli ilçesinde coğrafik koşullar nedeniyle arazi bulmakta sıkıntı yaşayan köylülerin yol üzerine yaptığı cami, görenlerin ilgisini çekiyor.
İlçeye bağlı Güzeltepe köyü sakinlerinden Rıza Dereci, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 yıl önce cami yapmak için uygun arazi bulamayan köy sakinlerinin, köyün en merkezi yerinde yol üzerine cami yapmak durumunda kaldıklarını belirtti.



Caminin çay alım yerinin üzerine yapılmasının düşünüldüğünü ancak heyelan riski nedeniyle vazgeçildiğini anlatan Dereci, "Evlerimizin buraya yakın olmasından dolayı büyüklerimiz bu şekilde yapmaya karar verdi. Biz de onların bize bıraktığı bu eseri yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

Rize'de bu şekilde altından yol geçen birçok cami olduğunu ifade eden Dereci, "Özellikle bu civarda, altından yol geçen birçok cami vardır. Yörenin coğrafi şartlarından dolayı insanlar bu şekilde çözümler bulmuşlar. Evlere yakın olsun diye camilerimizi en uygun yerlere yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.


Hanifli Camisi imam hatibi Resul Kar ise göreve başladığımda caminin bu şekilde olduğunu görmenin kendisini çok şaşırtmadığını kaydederek, "Rize'de böyle yapıları görmeye alıştık. Bölgenin zorlu coğrafi şartları, yapıların bu şekilde yapılmasına neden oluyor" ifadelerini kullandı.