Başkentteki Şiddetli Yağışa Gökçek'ten Açıklama: Bu Bir Afat Hali
Başkentteki Şiddetli Yağışa Gökçek'ten Açıklama: Bu Bir Afat Hali
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkentte etkili olan yağışa ilişkin "Kızılay'a çok kısa sürede metrekareye iki teneke su yağdı. Bu bir afat halidir. Aniden yağan yağmur karşısında, dünyanın hiçbir yerinde altyapı anormal yağışı karşılayamaz." ifadesini kullandı.

Gökçek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabı üzerinden, Başkentte dün etkili olan şiddetli yağışa ilişkin paylaşımlarda bulundu.

"5 ANA NOKTADA SIKINTI YAŞANDI"

Ankara'da aniden başlayan şiddetli yaz yağmurlarının bir anda sele dönüştüğünü belirten Gökçek, başta Akay alt geçidi olmak üzere beş ana noktada sıkıntılar yaşandığını vurguladı.

Gökçek, Dikmen Çaldağ'da metrekareye 21.3 kilogram yağış düşerken, Kızılay'a düşen yağmur miktarının 34.8 kilogram olduğunu ifade etti.

"BU BİR AFAT HALİDİR"

Sosyal medyada takipçileriyle geçmişte ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'da aniden başlayan yağışlar sonrası yaşanan sel baskınlarıyla ilgili fotoğrafları paylaşan Gökçek, "Başka bir deyişle Kızılay'a çok kısa sürede metrekareye iki teneke su yağdı. Bu bir afat halidir. Aniden yağan yağmur karşısında, dünyanın hiçbir yerinde altyapı anormal yağışı karşılayamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Basında yer alan, "Ama hemen sol gazeteler ve kafalar felaket edebiyatına başladılar. Dediler ki 'Ankara Belediyesi çalışmıyor, altyapı yok, Gökçek nerdesin?" eleştirilerine yanıt veren Gökçek, metropol şehirlerde yaşanan sel baskınlarını örnek göstererek, "Demek ki neymiş? Afat olunca hiçbir ülkenin altyapısı bunla baş edemezmiş." ifadesini kullandı.

GÖKÇEK'TEN PERSONELE TEŞEKKÜR

Gökçek, Ankara'da yaşanan sele anında müdahale ettiklerini ve bütün yolları kısa sürede açtıklarını vurguladı.

Emeği geçen personele gayretleri dolayısıyla teşekkürlerini ileten Gökçek, şunları kaydetti:

"İlk andan itibaren Ankara'nın dört bir tarafından bilgi alıp, yönetici arkadaşlarıma devamlı talimatlar verdiğimin bilinmesini isterim. Bizzat tek tek saydım. Görevli arkadaşlarım olayın başından sonuna kadar Ankara'nın dört bir tarafından tam 105 görüntü gönderdiler. Vazifemizi yaptığımıza gönülden inanıyoruz. Rabbim bir daha afat vermesin.