Türkiye’yi dehşete düşüren olayın yankıları sürüyor. Güvenlik kamerası kayıtlarında Kemal’in babasına ağlayarak, “Babacığım lütfen beni aşağıya atma” diyerek yalvardığı ortaya çıktı

Kayseri’de, inşaatlarda usta olarak çalışan Nuri Duran’ın eşini ve yaşları 1 ile 7 arasında değişen 4 çocuğunu vahşice öldürdükten sonra intihar etmesine ilişkin olayın yankıları sürerken, olayla ilgili yürekleri burkan ayrıntılar günışığına çıktı.

‘Kendinde değildi’


Kayseri Emniyet Müdürlüğü geniş çaplı soruşturmasını sürdürürken olayla ilgili dün şoke eden güvenlik kamerası kayıtları da ortaya çıktı. Duran’ın büyük oğlu Kemal’i okulundan alışı ve daha sonra olayın meydana geldiği apartmana girişleri saniye saniye kaydedildi. Ayrıca, Duran’ın apartman boşluğuna oğlunu itmesi ve daha sonra kendisinin beton zemine çakılması da görüntülerde yer alıyor.  

Duran’ın eşini ve 3 çocuğunu çekiçle öldürdükten sonra 7 yaşındaki oğlunu okulundan aldığı ve apartmanın 15. katından attığı ortaya çıkmıştı. Duran’ın 7 yaşındaki oğlu Kemal’in babasına bu sırada ağlayarak, “Babacığım lütfen beni aşağıya atma, lütfen beni öldürme anneme götür” diyerek yalvardığı öğrenildi. Bu sahneyi ayrıca, Duran’ın bir komşusunun gördüğü ve engel olmaya çalıştığı da ortaya çıktı.

Komşu, yangın merdiveninden çocuk ağlama sesleri gelmesi üzerine dışarı çıktığını, yangın merdivenine geçmek istediğinde Duran’ın kapıya ayağıyla basarak kendisinin içeri girmesine müsade etmediğini söyledi.


Komşu, kapıyı biraz aralandığında çocuğu yerde yatmış ve korkudan titrer halde gördüğünü anlatarak “Çocuk ‘Baba ne olursun beni anneme götür, beni aşağıya atma, lütfen beni öldürme’ diye yalvarıyordu. Duran çocukla konuşuyordu, ama ne söylediği anlaşılmıyordu. Ben hemen yan taraftaki komşumun balkonuna geçtim ve adamla çocuğu atmaması için konuşmaya çalıştım. Adam bizi duymuyordu, dinlemiyordu. Sadece ‘Beni rahat bırakın’ dedi ve sonra çocuğu kucağına alarak aşağıya attı. Çocuğu attıktan sonra gülümsedi. O an adamın kendinde olmadığını hissettim. Adam çocuğu attıktan birkaç dakika sonra da kendisini aşağı attı.”

‘Psikolojisi bozuktu’


Milliyet’in ulaştığı Duran’ın kardeşi Polat Duran ise, “Kardeşimde son zamanlarda psikolojik olarak bir bozukluk olduğunu ve dengesiz davrandığını fark etmiştik. Tedavi görüyordu. Olaydan bir gün önce dinlenmesi için onu eve gönderdim. Ona yarın seni alıp doktora götüreceğim dedim. Onu alıp hastaneye yatıracaktım. Ancak onu evde bulamadım. Maalesef engel olamadım” dedi. Polat Duran, kardeşinin herhangi bir maddi sıkıntısının bulunmadığını söyledi.

Yağmur altında toprağa verildiler


Nuri Duran, eşi Özlem ve çocukları Mert (3), Kemal  (7), Yiğit Talha (6) ve Rüya’nın (1) cenazeleri Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Gazi Köyü’nde toprağa verildi. Cenazi sırasında göz yaşları sel olurken, Duran ailesinin yakınları fenalık geçirdi. Bazı aile yakınları, “Nasıl kıydın yavrularına” diyerek gözyaşı döktü. Duran ailesinin 6 üyesi, yan yana kazılan mezarlara defnedildi.

‘Engel olamadık’


Duran’ın annesi Çiçek Duran, “Yavrum, yavrularına kıydı. Duyamadık, göremedik engel olamadık” diyerek ağıtlar yaktı.

Görevlinin üzerine düştü


Duran’ın ayrıca, kendini apartman boşluğuna bıraktıktan sonra yan apartmanda bina görevlisi olarak çalışan Hakan Çertmek’in üzerine düştüğü öğrenildi. Çertmek, kazan dairesine kömür taşıdığı sırada bir çocuğun beton zemine hızla çakıldığını gördüğünü, ardından da koşarak çocuğun yanına gittiğini söylediği öğrenildi. Çertmek, “Yaşıyor mu diye çocuğun boğazına baktım. Üzerime birisi düştü. Düşen adam belime çarptı. Eğer tam altında kalsaydım ben de ölürdüm” dedi.

Depresyon ilaçları kullanıyormuş


Nuri Duran’ın bir süredir psikolojisinin bozuk olduğu ve depresyon ilaçları kullandığı öğrenildi. Duran’ın eşi Özlem Duran’ın 26 Şubat’ta bu haplardan içerek intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Duran’ın eşini hastaneye götürerek midesini yıkattığı öğrenildi. Duran’ın olayla ilgili polise verdiği ifade de ise, “Eşim bana ait hapları yanlışlıkla içmiş. Aramızda bir sorun yok ilişkimiz çok iyi, bunu neden yaptı anlamadım” şeklinde bilgi verdiği öğrenildi. Duran’ın madde bağımlısı olduğu için yeşil reçeteyle satılan ağır depresyon ilaçları aldığı da öne sürüldü. Duran’ın cesedine yapılan otopsi işleminde de alkol ve uyuşturucu madde arandığı öğrenildi. Polis ayrıca Duran’ın kullandığı ilaçların isimlerini belirledi.

Çocuğunu öldüren eşinden şikâyetçi olmadı


Eskişehir’de 2 yaşındaki çocuğunu bıçaklayıp öldürdüğü, eşini de yaraladığı öne sürülen kişinin yargılandığı davada, olaydan  yaralı kurtulan anne sanıktan şikâyetçi olmadı. Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında,  psikolojik sorunları bulunduğu öne sürülen tutuklu sanık Y.A. ile olaydan yaralı kurtulan eşi G.A. hazır bulundu.

Duruşma sırasında sürekli ağlayan sanık Y.A. olay gecesi ne olduğunu hatırlamadığını iddia ederek, “Televizyon izlerken biri bana ‘kurban kes’ dedi. Sonrasını hatırlamıyorum. Kendimi de yaraladım zaten” dedi. Olaydan yaralı kurtulan eşi G.A. ise uyurken eşinin odaya geldiğini ve bıçakla saldırdığını ifade ederek, “Mutfaktan üçüncü kez bıçak aldı ve kaçmamıza izin vermeden bizi bıçakladı. Daha önce psikolojik rahatsızlıkları vardı ancak hiç böyle olmamıştı. Bilinçli şekilde yapmadığını  düşünüyorum. Sanıktan şikâyetçi değilim” dedi. Duruşma 3 Nisan’a erteledi.  (MİLLİYET)