Yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda saat 16.00 sıralarında Sögütlüçeşme-Avcılar seferini yapan metrobüs, Ayvansaray Metrobüs durağına yolcu indiren başka bir metrobüse arkadan çarptı. Metrobüsün ön camı parçalandı. Kazada, 3'ü ağır toplam 16 yolcu yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar çevre hastanelerde tedavi altına alındı. Bazı yolcular Metrobüsün dolu olduğunu iddia etti. Yaklaşık 30 dakika seferler tek şeritten yapılabildi. Araçların çekilmesinin ardından seferler normale döndü.

İETT'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:


"Ayvansaray'da saat 16.20'de meydana gelen Metrobüs kazasında yaralanan 9 kişi ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi. Yolcuların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Metrobüs yolundaki kazanın ardından yol hemen açıldı ve ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmadı.


Kaza bir metrobüs yolcu indirirken diğer metrobüsün yolcu indiren metrobüse çarpmasıyla meydana geldi. Kazanın sebebinin ise bir yolcunun metrobüs şoförüne fiziksel müdahalede bulunmasıyla gerçekleştiği öğrenildi."