Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesinin defni sırasında İncek Mezarlığı'na gelerek olay çıkaran ve başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.
Tutuklananlar arasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çekilmiş fotoğrafıyla gündeme gelen Murat Alp'in de olduğu öğrenildi.
ÜÇ TUTUKLU DÖRT SERBEST

Cenazeye yapılan saldırının ardından Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında daha önce ifadesi alınan 19 kişi serbest kalırken, 7 kişinin ise gözaltı işlemleri devam etmişti. Emniyette işlemleri tamamlanan 7 kişi dün adliyeye sevkedildi. Adliyeye sevkedilen 7 kişiden 3'ü tutuklanırken, 4 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.
Saldırı anına ilişkin incelenen görüntülerde tutuklanan 3 kişinin grubu provoke ettiği, cenazeye ve yakınlarına yönelik ağır hakaretlerde bulunduğu da belirlendi. Tutuklanan 3 kişinin, "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" ve "Toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet" kapsamında tutuklandığı öğrenildi.
SOYLU İLE FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞTİ

Tutuklananlar arasında İçişleri Bakanı Soylu ile karakolda çekilmiş fotoğrafı bulunan Murat Alp'in de bulunduğu öğrenildi. Alp'le birlikte, Cemil Ö ve Barış Ş. de tutuklandı.
Tutuklanan Alp'in Soylu ile karakolda çekilen fotoğrafı sosyal medyada tartışma konusu olmuştu. Tartışmalarla ilgili açıklama yapan Soylu da, "Aşağılıksınız! Mahalle eşrafının bizimle fotoğraf çekme talebi, talimatlarımız sonucu yapılan incelemede fotoğraf çekilenlerden birinin de gözaltına alınması, fitne gerçeğini değiştirmez. Tam tersine bu konudaki hassasiyetimizi ve olaya bakışımızı ortaya koyar" ifadesini kullanmıştı.