AYDIN’da, bir diş hekiminin muayenehanesinden geçen eylül ayında yapılan 110 bin liralık hırsızlığın ardından, gelen bir ihbar üzerine, eski çalışan Ü.K., şimdiki patronu iç mimar F.D. ile yardım istedikleri D.K. gözaltına alındı. Ü.K. ile F.D.’nin hırsızlığı planladığı, D.K.’nın ise işyerine giren iki kişiyi ayarladığı önü sürüldü.
Gözaltındaki 3 kişi, sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Paylarını alamadıkları için gözaltına alınanları ihbar ettiği sanılan hırsızların, yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
 
Geçen 25 Eylül’de, Cuhuriyet Mahallesi Kozdibi Meydanı’nda bulunan Ali Ekinci’ye ait diş kliniğinden hırsızlık yapıldı. İşyerine saat 09.00 sıralarında gelen Diş Hekimi Ali Ekinci, 110 bin TL parasının çalındığını anlayıp, polise şikayette bulundu. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, hırsızların kaçarken, 10 bin lirayı da yere düşürdüğünü tespit etti. Muayenehanenin ve çevresindeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı. Muayenede parmak izi ve delil arandı. Kaçan hırsızların kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.
 
HIRSIZLARIN PAYI VERİLMEYİNCE
 
Güvenlik kameralarında işyerine giren hırsızların görüntülerine ulaşıldı. Bu iki hırsızın kimlikleri araştırılırken, polise gelen bir ihbar işyeri sahibini şoke etti. Hırsızlıkla ilgili işyerinin eski kadın çalışanı Ü.K., şu anki kadın patronu iç mimar F.D. ile ikilinin yardım istediği D.K. gözaltına alındı. Ü.K.’nin soygun planını F.D. ile planladığı öne sürüldü. Gözaltındaki şüphelilerden Ü.K.’nin F.D.’ye diş hekimi Ali Ekinci’nin çok parası olduğunu ve bunu klinikte sakladığını söylediği, bunun üzerine plan yaptıkları, tanıdıkları D.K.’dan yardım istedikleri, onun bulduğu iki kişinin de hırsızlığı gerçekleştirdiği iddia edildi. Parayı teslim alan D.K.’nin, kimlikleri belirlenemeyen iki hırsızın payını vermediği, onların da bu yüzden bir süredir D.K. ve F.D.’yi tehdit ettiği ileri sürüldü. Tehditler nedeniyle korkan Ü.K. ile F.D.’nin bir tefeciden yardım istediği sırada, yapılan ihbar üzerine yakalandığı belirtildi.
 
TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR
 
İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen ve çıkarıldığı mahkemede suçlamayı reddeden Ü.K., F.D. ve D.K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İşyerine giren iki hırsızın kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü bildirildi.