15 Nisan tarihinde başlayan denizlerde av yasağı, 1 Eylül tarihi itibariyle sona erdi. 'Vira bismillah' diyen balıkçılar ise Ege Denizi'ine açılarak sezonun açılışını yaptı. Balıkçıların ağlarına ise en çok hamsi, sardalya ve istavrit takıldı. Avlanan balıklarla birlikte tezgahlar şenlenirken, fiyatlarda da bir düşüş yaşandı. Bu durum vatandaşları da sevindirdi.

Ödemişli balıkçılardan Ertan Çepni, bu yıl da balığın bol ve fiyatların uygun olacağını belirtti. Çepni, "Severek yaptığımız mesleğimizin bu yılda yeniden sezonu açıldı. 15 Nisan’da başlayan av yasağı dün gece itibari ile kaldırıldı. Bu göre balıkçı arkadaşlarımız ağlarını denize attı. Yeni sezonun ilk ürünlerinden tabi ki Ödemiş’te nasibini aldı. Gece getirdiğimiz balıklarımız tüm canlılığı ile tezgahtaki yerini aldı. İlk günlerde bile fiyatlar çok pahalı değil buna göre önümüzdeki günlerde balık daha da ucuzlayacak. Balıklarımız İzmir Çeşme, Seferihisar ve Aydın, Didim, Ayvalık tarafından günlük olarak geldi" dedi.

HANGİ BALIK KAÇ PARA?

Sezonun açılmasıyla balık fiyatları hakkında bilgiler veren Ertan Çepni, "Bugün Salı pazarımızda balık fiyatlarımız somonun kilogram fiyatı 30 TL, sardalyanın kilogram fiyatı 7 ile 10 TL arası değişiyor. Uskumru ve hamsinin kilogramı 15 TL, çipura ve levrek in kilogramı 20 TL ile 30 TL arasında, kaya levreğinin kilogramı 35 TL, iri sardalyanın kilogramı 7 TL, kopezin kilogramı da 10 TL’den satılıyor. Önümüzdeki günlerde balığın daha da çoğalması ile birlikte fiyatlar daha da düşecektir. Şuan kırmızı et ile kıyasladığımızda balığın kilogram fiyatları zaten çok uygundur. Bugün 7 TL’ye alınacak olan 1 kilo sardalya 4 kişilik bir ailenin akşam yemeğinde ana yemek olarak karın doyurur. Tüm Ödemişlileri de yeni sezonun taze balıklarından tüketmeye davet ediyoruz" dedi.

Bir başka balıkçı Selahattin Keskin ise şu açıklamalarda bulundu:
“1 Eylül tarihi itibarı ile av yasağı kaldırıldı ve balık sezonu açıldı. Geçen yıllara göre balık fiyatlarımız da çok büyük artışlar yok. Fiyatlar herkesin alım gücüne uygun olduğunu düşünüyorum. Her ekonomiye göre de farklı balık ve fiyatlarımız var. Ürünlerimiz İzmir ve Aydın tarafından günlük olarak Ödemiş’e geliyor. Yeni sezon herkese hayırlı, bol kazançlı olsun. Tüm balık severleri tezgâhlarımıza bekliyoruz.”