Olay, 7 ay önce Buldan ilçesinin Gölbaşı Mahallesi’nde meydana gelmişti. Bir yıldır ayrı yaşadığı eşi Aylin Yayla'nın evine gelen T.Y. (47), yanında getirdiği tabancayla ateş etmeye başladı. T.Y., 19 yıllık eşi Aylin Yayla’yı (36) evin önünde öldürürken, o sırada evde olan kayınvalidesi Türkan Conker ve kayınbiraderi Nail Conker de yaralamıştı. Olayın ardından polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, T.Y. ilçeden uzaklaşarak izini kaybettirmişti.

"HEPİNİZİ ÖLDÜRECEĞİM" DEDİ

Olayın öncesinde sık sık aileyi de tehdit ettiği belirtilen T.Y.’nin aradan geçen 7 ayda yakalanmaması öldürülen Aylin Yayla’nın ailesini de tedirgin ediyor. Aradan geçen 7 ay boyunca tedirgin bir şekilde yaşayan diğer aile üyeleri şahsın cinayeti işlemeden önce, ‘’Hepinizi öldüreceğim. O evi de yakacağım’’ dediğini iddia ediyor.

OĞLU, "KATİL BABA"NIN YAKALANMASINI İSTİYOR

Öte yandan çiftin küçük çocukları olan ortaokul öğrencisi K.Y.’nin (13) sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımlar dikkat çekiyor. Annesi Aylin Yayla’yı öldüren babası T.Y.’nin bir an önce yakalanmasını isteyen K.Y. bu yüzden babasının fotoğrafını sosyal paylaşım sitesinde paylaşarak altına ‘Aranıyor. Görenlerin polise bildirmeleri rica olunur’ diye yazdığı görüldü.