Ankara Kızılay’da dün akşam meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi Ozancan Akkuş’un Sarıgüllük Mahallelesi’ndeki baba evinin önünde taziye çadırı kuruldu.

Doğan Haber Ajansı Gaziantep muhabiri Metin Faruk Tamer'in haberine göre, Nuri ve Senem Akkuş’un 3 çocuğundan biri olan Ozancan Akkuş’un bombalı saldırı öncesi arkadaşlarıyla bir kafede çay içtikten sonra bombanın patladığı bölgeye doğru gittiği öğrenildi. Saldırıda yaşamını yitiren Akkuş’un 10 Ekim 2015 günü ’Barış Mitingi’ öncesi IŞİD tarafından yapılan terör saldırısında yakın arkadaşı Ali Deniz Uzatmaz’ın da arkadaşı olduğu öğrenildi.Nuri ve Senem Akkuş çiftinin oğulları Ozancan’ın cenazesini almak için Ankara’ya gittiği bildirildi. Ozancan’ın cenazesi, yarın düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. 


Ozancan ve babasının bu fotoğrafı, sosyal medyada "Oğlunu böyle güzel koklayan bir babaya nasıl dediniz 'oğlun gitti' diye! 'Serçedir serçecik yiğidimi vurdular uzun boylu incecik'" mesajıyla paylaşıldı.

BÖLÜMÜNÜ DERECEYLE KAZANMIŞ

Anadolu Ajansı'nın haberine göre ise taziyeleri kabul eden dede Mehmet Nuri Akkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu ve gelininin, cenaze işlemleri için Ankara'ya gittiğini söyledi.

Torununu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten Akkuş, "Terörü lanetliyorum. Ciğerimiz yanıyor. İnşallah bunu yapanların yuvaları dağılır" dedi.

Bu arada, 3 kardeşin en küçüğü olan Ozancan Akkuş'un geçen yıl, ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünü dereceyle kazandığı öğrenildi.