İstanbul ve Ankara özlediği kar yağışına bugün kavuşuyor. Meteoroloji Ankara ve İstanbul'un saatlik hava durumu tahminini yayınladı ve karın geliş saatini verdi. Profesör Orhan Şen de 'Akşam arabanızı ana yollara park edin' diyerek gece için uyardı.

Meteoroloji'nin analizine göre İstanbul'da beklenen kar yağışı önce karla karışık yağmur şeklinde başlayacak. Saat 15.00'den sonra görülecek karla karışık yağmur kısa süreli olacak. İstanbul'da mesai çıkış saatinde hava dinginleşecek. Asıl kar yağışı ise akşam başlıyor. İstanbul hava durumu tahminine göre saat 21.00'dan itibaren kar bastıracak. Yarın yani 1 Mart perşembe günü kar yağışı ve don etkili etkili olacak. Okulların tatil olma ihtimali var. İstanbul Valiliği gece son hava durumu tahminine göre yarın okullar tatil mi sorusuna yanıt verecek.

PROF. ORHAN ŞEN'İN İSTANBUL HAVA DURUMU TAHMİNİ : Ünlü meteoroloji uzmanı Profesör Doktor Orhan Şen twitter hesabından İstanbul hava durumu ve kar yağışı ile ilgili tahminini açıkladı. Kar yağışının bugün karla karışık yağmurla başlayacağını belirten Profesör Şen, gece saatlerine dikkat çekti ve şunları söyledi:

-"İstanbulda akşam kar şiddetini artırır. Gece sıcaklık 0 C nin altına iner. Perşembe sabahi yollarda buzlanma olur. Perşembe kullanacaksanız aracınızı ana yollara yakın park edin ara yollar buzlanmadan dolayı kapanabilir.
 

BALIKESİR BURSA DİKKAT! : Profesör Orhan Şen, "Perşembe akşam üstü batıda kar bitiyor" bilgisini verdikten sonra bugün için sel riski olan yerlere dikkat çekti ve şu tahmini verdi:
-"Anadolu'da cumaya kadar kar sürer batıda cumadan itibaren hava ısınıyor. Güney ve kuzey Marmarada sel riski var. Bugün Balıkesir, Bursa ve Istanbul da öğlene kadar şiddetli yağmur akşama doğru istanbul'da karla karışık yağmur ve kar var.

METEOROLOJİNİN SAATLİK İSTANBUL HAVA DURUMU : Meteorolojinin sitesinden yayınladığı saatlik hava durumu tahmini ve 5 günlük İstanbul hava durumu raporu şu şekilde;

ANKARA HAVA DURUMU : Meteorolojinin Ankara için yayınladığı saatlik hava durumu tahminine göre kar yağışı akşam saat 21.00'da başlayacak. Bugün yer yer yağmurla kar karışık kar yağışının görüleceği Ankara'da 1 Mart perşembe günü kar yağışı devam edecek. Ankara valiliği okulların tatil olmasıyla ilgili kararını ilerleyen saatlerde son hava raporları doğrultusunda değerlendirecek.

1 MART HAVA DURUMU 34 İLDE KAR: Meteorolojinin haritalı hava durumu tahminini güncelledi ve dün 42 olarak açıkladığı kar yağışı beklenen il sayısını bugün 34'e indirdi. Son verilere göre perşembe günü kar yağışı Marmara, İç anadolu bölgesi ve Doğu Anadolu'da yoğunlaşacak. Kar yağışının etkili olacağı 34 il şöyle: İstanbul, Ankara, Kocaeli, Yalova, Bursa, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Kırıkkale, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Bilecik, Karabük, Çankırı, Çorum, Kırşehir, Konya, Isparta, Karaman, Niğde, Yozgat, Sivas, Sinop, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Bitlis