Son günlerde birbiri ardına telefon dolandırıcılığı haberleri gündeme gelmeye başladı. Vatandaşın yıllarca emek harcayarak oluşturduğu birikimlerini hortumlayan dolandırıcılar, her geçen gün yeni yöntemler geliştiriyor. Bunlara son olarak; 444'lü hatlardan banka adına aradığını iddia eden dolandırıcılar eklendi. Dolandırıcılar, Şanlıurfa polisinin yaptığı baskınlarla ortaya çıktı. Şanlıurfa polisi, 4 şehirde sahte banka müşteri hizmeti hatları kurarak, binlerce kişinin hesaplarına el koyan çeteye yönelik operasyon düzenledi. Eş zamanlı operasyonlarda 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, milyonlarca kişinin veri kaydına ulaşıldı.


 

BANKA HAVASI VERİYORLAR

Çete üyeleri, 444'lü hatlardan rastgele aradığı kişilere bankadan aradıklarını söyleyerek hesap numaralarını ele geçiriyor ve hesaplardaki paraları kendileriyle çalışan 3'üncü kişilerin hesabına aktarıyor. Vatandaş ise kendisini bankadan aradıklarını sanarak tüm bilgilerini çete üyelerine veriyor. Bu tür dolandırıcılık yapanların ayrıca telefonları 155 polis hattından aranmış gibi gösterdikleri de belirtiliyor. Yetkililer, vatandaşların güvenmedikleri hiç kimseye bilgilerini vermemelerini istedi.

 

ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ!

Dolandırıcılar, çeşitli yöntemler kullanarak aradıkları vatandaşların cep telefonlarında 155, 156 ve kurumlara tahsis edilmiş 444'lü gibi istedikleri numaraların gözükmesini sağlıyor. Vatandaşları en çok terör örgütü ile korkutuyorlar. Ayrıca 'ödül kazandınız' diyerek tuzağa düşürüyorlar. Bankalar özel bilgi istemez. 444'lü veya 155'li numaraların başında alan kodu varsa sahte olduğunu anlayın ve itibar etmeyin.

 

ATILMIŞ MİT'ÇİLER

Telefonlarımıza dadanan dolandırıcılar, profesyonelce yöntemler uyguluyor. Bunların Emniyet, MİT ve Silahlı Kuvvetler'den atılan kişiler olduğu belirtiliyor. Bu yüzden vatandaşı kandırmak için uyguladıkları yöntemler daha gerçekçi oluyor. Size sebebi ne olursa olsun paranızı isteyen, bir ödül kazandığınızı söyleyen telefon ve mesaj gelirse, itibar etmeyip polise bildirin.

 

ALTIN ALDIRDILAR

İstanbul Üsküdar'da ev hanımı Rahime A.'yı (53) arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, "Kimlik bilgileriniz bir bayan teröristin elinde. Yardımcı olun. Altın alıp şuraya bırakın" dediler. 50 bin liralık altını kartıyla alan kadın, bunları dolandırıcılara kaptırdı.