Kayınpederi ve karısını öldürdüğü gerekçesiyle aranırken  bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan kişinin, katil zanlıları olarak 2  kayınbiraderi gözaltına alındı. Ekipler, Gülpınar Mahallesi'nde düzenlenen operasyonla Haydar D'nin  kayınbiraderleri U.B ve M.B'yi gözaltına aldı. Emniyet müdürlüğüne götürülen  zanlıların sorgularının sürdüğü bildirildi. 
 
Kent merkezinde, kayınpederi Durdu Bilgin'i öldürdüğü gerekçesiyle  aranan Haydar Demilap'in eşi Tijyen Demiralp'in de öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Cinayet zanlısı olarak aranan Demiralp ise dün gece İstiklal Mahallesi'nde bıçaklanarak  öldürülmüş halde bulunmuştu.
 
    Ekipler, Gülpınar Mahallesi'nde düzenlenen operasyonla Haydar Demiralp'in  kayınbiraderleri U.B ve M.B'yi gözaltına aldı. Emniyet müdürlüğüne götürülen  zanlıların sorgularının sürdüğü bildirildi. 
 
KIZI İLK CİNAYETE TANIK OLDU
 
Dedesinin babası tarafından öldürülmesine tanık olan Y.İ. Demiralp olayın şokunu üzerinden atamadı. Genç kız, yaşadıkları olayı şöyle anlattı:
 
"Sabah çok neşeliydi. Öğle saatlerinde evden birlikte çıktık, beni dedemlere bıraktı. Annemle birlikte yollarına devam etti. Akşama doğru gelip, beni alacağını söyledi. Afganistan’a gidecekti, gece de uçağının kalkacağını söylemişti. Gün içerisinde dedemlerde kaldım. Akşama doğru annemi aradım, ulaşamayınca babamı aradım. Babam da annem ile birlikte olduklarını, biraz sonra beni almaya geleceklerini söyledi. Akşam bahçede oturuyorduk. Babam elinde tüfek ile gelip, kapıyı tekmeledi. Bahçeye girip, 2-3 kez havaya, daha sonra dedeme ateş etti. Dedem yere düştü. O sırada anneannem bağırarak evin içine kaçtı, kapıyı kapattı. Babam arkasından koşup, kapıyı tekmeledi. Silah seslerini duyan dayım geldi. Babamın elinden silahı alıp yere attı. Babam da kaçtı."