26 yıl önce evlenen İrfan ve Gönül Mersin çifti, 2 yıl sonra kızları İpek’in doğumdan sonra hızla kilo almaya başladı. Yakalandıkları obezite hastalığının önüne geçemeyen çifte kızları da küçük yaşta katıldı. Çevrelerindeki insanların ikazlarını dikkate alsalar da kendilerine engel olamayan Mersin ailesi, çareyi mide ameliyatında buldu. Eşinin ameliyatı ile yaşadığı mutluluğa ortak olan 51 yaşındaki Gönül Mersin, “Kızıma hamile kaldıktan sonra aldığım kiloları veremedim. Aksine üzerine almaya başladım. Eşim ameliyat olduktan sonra çok korktum. Ben olamam diye düşündüm. Daha sonra kızım ameliyat oldu. Onun da sağlığına kavuştuğunu görünce. Araştırma içerisine girdim. Ama karar veremedim. Bir gün kızım ve eşim bana sürpriz yaptı. Apar topar beni buraya getirdiler. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. 140 kiloya kadar çıkmıştım. İlk hedefim 100 kilonun altına inmek” diye konuştu.

Kendisi ameliyat olduktan sonra eşi ve kızını da ikna etmenin mutluluğunu yaşayan 51 yaşındaki İrfan Mersin ise, “10 yıl önce ameliyat oldum. 150 kiloya kadar ulaşmıştım. Şu anda 78 kiloya düştüm. Sağlığımdan ve yaşantımdan çok memnunum. İpek de 140 kiloya kadar ulaşmıştı. Bir senede 80 kiloya kadar geriledi. Eskiden otobüse binmeye bile utanıyordu. Artık istediği kıyafeti alıyor. Özgüveni yerine geldi” diye konuştu.
Bursa Özel Medicalpark Hatanesi Genel Cerrahi Op. Dr. Aytaç Sayın, “Gönül hanım 140 kilo alarak bize geldi. Günlük hareketlerinde sınırlanmalar ve akciğer fonksiyonlarında bozulmalar yaşıyordu. Kızını da bir sene, eşi ise 10 sene önce ameliyat oldu. Tam bir obez aile. Bu hastalığın genetik bir hastalık olduğunu çok net gösteren bir örnek. Nasıl diyabet ve hipertansiyon bir hastalık ise obezite de bir hastalıktır. Bir insandan 70 kilo vermesini istemek kolay değil. Bu temel bir iç güdüdür. Bunu tamamen dışlamaları mümkün değil. Biz ameliyat ederek onları diyete hazır hale getiriyoruz. Diyet yapıldığında ise kilo vermeye başlıyorlar. 18-65 yaş aralığı mide ameliyatı için idealdir. Ama biz bu yaş skalasını 14 yaşa kadar düşürdük. 4 yaşında da ameliyat olan vakalar var” şeklinde konuştu.

Yaşadığı mutluluğu fotoğraflara yansıyan 24 yaşındaki İpek Mersin ise, paylaştığı fotoğraflarıyla ameliyat esnasında neler yaşadığını, ameliyattan önceki halini ve 1 sene sonraki halini gözler önüne seriyor.