Olay 20 Ekim 2014 günü saat 22.00 sıralarında Orhangazi Mahallesi İkizdere Sokak’ta meydana geldi. Umut Berberoğlu, daha önce ilişkisi olduğu evli Zehra Uygun’un evine gitti. Zehra Uygun Umut Berberoğlu’na ilişkilerinin bittiğini, bir daha birlikte olamayacağını söyledi. Bunun üzerine Umut Berberoğlu, iddiaya göre Zehra Uygun ile zorla birlikte olmak istedi. Bunun üzerine Zehra Uygun da evden dışarı kaçtı. 
 
BU SIRADA EŞİ VE KARDEŞİ GELDİ
 
Bu sırada eve Zehra Uygun’un eşi 37 yaşındaki Ergun Uygun ile erkek kardeşi Ali Osman Coşkun geldi. Ergun Uygun ile kayınbiraderi Ali Osman Coşkun, yatak odasındaki bazanın altına saklanırken gördükleri Umut Berberoğlu’nu dövdü. Ali Osman Coşkun da av tüfeğiyle ateş ederek Umut Berberoğlu’nu karnından yaraladı. 
 
Ergun Uygun 155 Polis imdat hattını arayarak ’Evimize giren bir kişiyi yakaladık’ diye ihbarda bulundu. Olay yerine giden polis ekipleri evde Umut Berberoğlu’nu yaralı halde buldu. Berberoğlu, kaldığı hastanede öldü. Ali Osman Coşkun çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, Uygun çifti ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
’İLİŞKİMİZ VARDI’
 
Eskişehir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya tutuklu sanık Ali Osman Coşkun ile tutuksuz sanıklar Ergun Uygun ve eşi Zehra Uygun katıldı. Zehra Uygun ifadesinde "Umut Berberoğlu ile bir süre ilişkimiz oldu. Olay günü Umut Berberoğlu’nun elinde tabanca vardı. Bu sırada Ergun eline sopa ile vurdu. Umut’un elinden düşürdüğü tabancayı aldım. Umut Berberoğlu bana doğru hamle yapınca ağabeyim Ali Osman Coşkun av tüfeğiyle ateş etti. Umut Berberoğlu ile daha önceden evimde ilişkiye giriyorduk" dedi.
 
Tutuklu sanık Ali Osman Coşkun da çok pişman olduğunu söyleyerek "Şimdiye kadar hiçbir olaya karışmadım. Böyle bir olay başıma geldi. Pişmanım. Öldürme kastım yoktu" diye konuştu.
 
2’nci Ağır Ceza Mahkeme heyeti tutuklu sanık Ali Osman Coşkun’u kasten adam öldürme suçundan önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti daha sonra, olayda tahrik olduğuna kanaat getirerek cezayı 13 yıl 4 aya indirdi. Heyet tutuksuz sanıklar Ergun Uygun ile Zehra Uygun’un ise beraatlarına karar verdi.