Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesi, Kavaklı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Şanlıurfa’dan yaklaşık 1 yıl önce Adana’da arkadaşı A.Y.’nin yanına gelen Mehmet Emin Salmaş bir daha memleketine dönmedi. Bunun üzerine Şanlıurfa’daki ailesi polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. Ancak polis bir türlü Salmaş’ı bulamadı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekibi, olayı araştırmaya başladı. Yapılan araştırmalar sonucunda Salmaş’ın arkadaşı tarafından öldürüldüğü, cesedin ise evin bahçesindeki kanalizasyon çukuruna atıldığı tespit edildi. 




Polisler bu bilgiyi kesinleştirince şafak vakti operasyona başladı. Yapılan operasyonda A.Y. gözaltına alındı. Cesedin atıldığı ileri sürülen kanalizasyonun açılması için de iş makinesi çağrıldı. İş makinesi olay yerine gelerek önce bahçe duvarını yıkıp ardında kanalizasyon betonunu kaldırdı. Ancak kanalizasyonun içinde pis su olduğu için bu kez de ASKİ’den vidanjör çağrıldı. Bu arada cesedin ayaklarının görüldüğü tespit edildi. Vidanjör olay yerine gelerek kanalizasyon içindeki pis suyu çekti.




Su çekilince vahşi cinayet ortaya çıktı. Şahsın başının kesilerek bir poşet içine konulduğu görüldü. Salmaş’ın siyah poşet içindeki kafası dışarı çıkartılıp incelemeye alındı. Daha sonra ise ceset çıkartılamayınca iş makinesi yine devreye girdi. Kanalizasyon çukurunu iyice genişlettikten sonra ceset çıkartılabildi. Çıkartılan ceset torbaya konulurken, siyah poşet içindeki başı da ceset torbasına konuldu.




Bu arada polis, kanalizasyondan çıkan çamurda tırmık ve kürekle ceset parçası aradı. Ceset otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.



Öte yandan, tüm bu olup bitenleri çevredeki vatandaşlar çocuklarını da getirerek film izler gibi izledi. Bazı çocukların ceset çıkartılırken korkuları yüzlerine yansıdı. Polis şimdi cinayetin sebebini araştırıyor.