Kdz. Ereğli'nin Bağlık Mahallesindeki tek gözlü bir evde yaşayan 84 yaşındaki Zakire Furuncu, komşuları tarafından ölü bulundu. Yardım için evine gittikleri kadının öldüğünü anlayan komşuları, olayı polise haber verdi. 

Olay yerine gelen polis, yaptıkları incelemede kadının yaklaşık 3-4 gün önce öldüğünü, elleri ve yüzünün fareler tarafından kemirildiğini tespit etti. Polis ve savcılığın evde yaptıkları incelemenin ardından Zakire Furuncu’nun cesedi Kdz. Ereğli Belediyesi’ne ait cenaze aracı ile Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Savcılık, kadının kesim ölüm sebebinin ve ne zaman öldüğünün belirlenmesi için cenazeyi İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.Kdz. Ereğli'nin Halaşlı köyünde yaşayan ve yaklaşık 40 yıldır Ereğli ilçe merkezinde ikamet eden Zakire Furuncu’ya bazı iş adamları ve yardım dernekleri kimsesiz ve fakir olduğu gerekçesiyle sıcak yemek ve kumanya yardımında bulunuyordu.
Halaşlı Köyü Muhtarı Özcan Özçiçek, 84 yaşındaki Zakire Furuncu’nun bir oğlunun olduğunu belirterek, kendisini defalarca köye yanlarına almak istemesine rağmen ikna edemediğini söyledi. Furuncu’nun 40 yıldır yalnız yaşadığını belirten Özçiçek, şöyle konuştu: “Kendisi aslen bizim köyümüzde yaşıyordu. Yaklaşık 40 yıl önce köyden ayrıldı ve yalnız yaşamaya başladı. Oğlu bir çok kez köye yanına almak istedi ama bunu kabul etmedi. Köye dönmek istemedi. Evine yardıma gittiklerinde yardımı kabul etmiyordu. Dün akşam evinde komşular ölü olarak bulmuş. Yüzü ve ellerinde parçalanmalar olmuş. Bunların nasıl olduğu adli tıpın incelemesinden sonra ortaya çıkacak. Bankadaki hesabında 300 bin TL bulunduğunu biz yeni öğrendik. Cenazesi şu an adli tıpta. Büyük ihtimalle yarın kendisini son yolculuğuna uğurlayacağız.”