Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan DHKC'li eylemcilerle müzakereleri yürüten İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, dün yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eylemcilerle kendisini bir kez görüştüğünü söyleyen Kocasakal, müzakereler sırasında yaşananlarla ilgili detaylı açıklama yapmak istemedi.

Kocasakal, "Herkes büyük çaba sarf etti. En büyük üzüntüm sonuca ulaşmamasıdır. Umutluydum, yanılmışım!" dedi. Kocasakal Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'ın da dün eylemcileri ikna etmek için konuştuğunu ancak sonucun başarısız olduğunu söyledi.

EYLEMCİLERİN AVUKATLIKLA ALAKASI YOK!

Kocasakal, eylemi yapanların 'avukat olduğu' yönündeki iddiaları da bugün yaptığı açıklamada ikinci kez yalanladı. Kocasakal şunları söyledi:

"Dün bu eylemi yapanlar avukat değildir. Bu eylemi yapanların avukatlıkla uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Cübbeler her yerden alınabiliyor. Herkes koluna cübbe takıp içeri girmesi söz konusu değil. Bu kutsal cübbeye kimse saldırmasın. Herkesin soğukkanlı ve çok dikkatli olması gerekir.

Adliye binasındaki güvenlik zaafiye hepimiz için tehlikedir. Bu sorun ortak akıl ve diyalogla çözülmelidir.  Bu terör eylemlerine karşı birlik olma zamanıdır.

SAVCININ EŞİYLE GÖRÜŞTÜM AMA...

Şu ortamda dün yaşananlarla ilgili birşey söylemek istemiyorum. O süreç içerisinde gerçekten herkes çok büyük caba sarf etti. Ben de eylemcilerle 1 kez görüştm. Emniyet mensupları görüştü. Berkin Elvan'ın babası gelip görüşme yaptı. En büyük üzüntüm sonuca ulaşmamasıdır. Üzüntümüz çok büyük yaşananları anlatmak istemiyorum. Herkes büyük çaba sarfetti.

Dün savcımızın eşiyle görüşüp umutlu olduğumu belirtmiştim. Umutlu olmayı istedim. Bir şey olmayacağı yönünde kanatimi ilettim aksini düşünmek dahi istemedim.  İyi biter bir şey olmaz diye bir algılama içindeydim. Yanılmışım. Böyle bitmemeliydi.