Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, ablası 27 yaşındaki Elif K. tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, iddiaya göre sevdiği erkekle kaçtığı gerekçesiyle üzerine benzin dökülüp ateşe verilen 18 yaşındaki Ayşe Ersöz tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

SEVGİLİSİYLE EVLENMEK İÇİN EVDEN KAÇTI

Tarsus'a bağlı Sıraköy Mahallesi'nde oturan Ayşe Ersöz, yaklaşık 2 hafta önce sevgilisi 24 yaşındaki Mehmet Özkan ile evlenmek için evden kaçtı. Bir taş ocağında işçi olarak çalışan Mehmet Özkan ile Ayşe Ersöz, Tarsus Belediyesi Nikah Dairesi'ne başvurup nikah günü aldı. 8 Mart'ta aynı mahallede oturan genç kızın ablası 2 çocuk annesi Elif K., kardeşini ailesiyle barıştırma bahanesiyle evine çağırdı. Ayşe Ersöz de Mehmet Özkan'ın babası Tuncay ve annesi Hatice Özkan ile ablasının evine gitti.

ÜZERİNE BENZİN DÖKÜP ATEŞE VERDİ

İddiaya göre, Elif K., sohbet ederken, kız kardeşi Ayşe Ersöz'ü, yatak odasına götürdükten sonra 2.5 litrelik bidondaki benzini üzerine döktü ve çakmağı çaktı. Yanarak ağır yaralanan, 10 Mart tarihinde de nikahı için gün verilen Ayşe Ersöz, ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne, ablası Elif K. da Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından abla Elif K. Adana'da özel bir hastanenin yanık ünitesine, Ayşe Ersöz ise ambulans uçakla İzmir'e sevk edildi.

YAPILAN TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi'ndeki tedaviye alınan, ancak vücudunun yüzde 78'inde ağır yanıklar oluşması nedeniyle Ayşe Ersöz'ün, doktorlar tarafından hayatta tutulma çabası sonuç vermedi. Ayşe Ersöz'ün cildinin büyük bölümünün yanması sonucu vücudunda ciddi su kaybı oluştuğu ve bu nedenle de 7 gün sonra hayatını kaybettiği belirtildi.

Kız kardeşinin üzerine benzin dökerek yaktığı iddia edilen Abla Elif K.'nın da Adana'daki tedavisinin tamamlanmasının ardından gözaltına alınacağı belirtildi.