Olay, bugün saat 14.00 sıralarında Ereğli Kapı Mahallesi’ndeki Aksaray Endüstri Meslek Lisesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Emre İ., Aksaray Endüstri Meslek Lisesi’nin bahçesinde belirlenemeyen nedenle bir grup öğrenciyle kavga etti. Dayak yiyen Emre İ., okuldan ayrıldı. Ardından yanına pompalı tüfek alıp, 19 yaşındaki arkadaşları Kemal A., Cevdet Y. ve Cuma D. ile birlikte 68 AJ 504 plakalı otomobille Aksaray Endüstri Meslek Lisesi’ne geldi.

İddiaya göre otomobilden inen Emre İ., okulun bahçesine girip o sırada teneffüste olan yüzlerce öğrencinin arasında havaya ateş açtı. Ardından arkadaşlarıyla birlikte geldikleri otomobille hızla uzaklaştı. Şans eseri yaralanan olmazken, okul yetkilileri de polise haber verdi. İhbar üzerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Korkup paniğe kapılan öğrencileri öğretmenleri sakinleştirdi. Öğrenciler, okul girişinde güvenlik görevlisi olmasına rağmen bir kişinin silahla okula kadar nasıl girebildiğini belirterek, önlem alınmasını istedi. Okul Müdür Yardımcısı olduğunu belirten bir öğretmen ise saldırının ardından görüntü almaya çalışan gazetecilere tepki gösterip, okul dışına çıkardı.

Polis, kısa süre sonra okulun yakınlarında kaçan 4 kişiyi gözaltı alındı. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Aksaray Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.