ABD'de 5 Kişiyi Öldüren Türk'ün Ailesi Konuştu: ABD'li Kıza Aşık Oldu, Dünyası Değişti
ABD'de alışveriş merkezinde 5 kişiyi öldüren Arcan Çetin'in annesi Hatice M., oğlunun psikolojik sorunları olduğunu belirterek, "Doktorlara gidiyor ama 2 yıldır teşhis konamadı. O kadar çok üzgünüz ki! 5 ailenin kaybının üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi
ABD'nin başkenti Washington Eyaleti'ne bağlı Burlington kentindeki bir alışveriş merkezinde 5 kişiyi öldüren Arcan Çetin'in ailesi (20) ileAdana ve Mersin'deki yakınları olayın şokunu yaşıyor. ABD'li David M. ile evli olan anne Hatice M. (40) HABERTÜRK'e çok üzgün olduklarını belirterek, "Evimin önü gazeteci dolu.New York Times, ABC... Hiç kimseye açıklama yapmadık. O kadar çok üzgünüz ki! Çok kötü durumdayız. 5 ailenin kaybının üzüntüsünü yaşıyoruz. İki gündür yataktan çıkmıyorum. Kendimize geldiğimizde bir açıklama yapacağız" dedi.
Oğlunun psikolojik sorunları olduğunu söyleyen Hatice M., "Oğlumun 2 senedir psikolojik sorunları var. Doktorlara gidiyor ama hâlâ teşhis alamadık" ifadelerini kullanldı.
"ABD'Lİ KIZA AŞIK OLDU DÜNYASI DEĞİŞTİ"
Çetin'in Mersin'de yaşayan anneannesi Servet Çetin ise ABD'den yakın zamanda geldiğini belirterek torunu ile ilgili şunları söyledi: "Olayı duyunca çok şaşırdım. Kızıma ulaşamıyorum. Benim torunum çok efendi bir çocuktu. Ama son zamanlarda tedavi görmeye başlamıştı. Dersleri çok iyiydi ve üniversiteye başlayacaktı. Bir Amerikalı kıza âşık oldu, çocuğun dünyası değişti. Bunalıma girdi. Kendini eve kapattı. Girdiği bunalım nedeniyle psikolojik tedavi görmeye başladı. Şaşkınlık içindeyim ve endişeliyim."

SEVGİLİSİ YÜZÜNDEN ÜVEY BABASINI TOKATLAMIŞ
Adana'da yaşayan dayı İbrahim Çetin de yeğeninin 2003'te ABD'ye gittiğini, sadece 2012'de bir kez Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Kardeşim beni aradı ve 'Abi bittim, mahvoldum, öldüm. Ben ne yapacağım' diye dert yandı. 'Bu kızla ilgili sorunlar olduğu söyleniyor' dedim. 'Yok abi, ondan değil, hap içmiş, beyni durmuş, kafası uyuşmuş. Ne yaptığını bilmiyor. Kızla ilgisi yok' dedi" diye konuştu. Arcan'ın üvey babasıyla kız arkadaşı yüzünden sorun yaşadığını da anlatan İbrahim Çetin, "Üvey babası kız arkadaşına kızmış. O da sinirlenip babasına tokat atmış. Polis gelmiş, alıp götürmüş. Sonra Arcan'a ayrı ev tutmuşlar" dedi.
EVLİLİK DIŞI DOĞMUŞ
Bu arada Hatice M.'nin, Adana'da yaşarken tanıştığı kişiyle birlikteliğinden 1996'da Arcan Çetin'i dünyaya getirdiği, annesinin nüfusuna kaydedilen Arcan Çetin'in nüfus kaydında baba adına "Adnan" yazıldığı belirtildi. Dayı İbrahim Çetin, "Arcan 5-6 yaşına kadar öz babasını gördü. Sonra öldüğünü duydum ben. Başta evliydi" dedi.
MOLLY 6 AY ÖNCE O MAĞAZADA ÇALIŞIYORMUŞ
ABD'nin Washington Eyaleti sınırları içindeki Burlington'da bulunan Cascade Alışveriş Merkezi'ni basıp 5 kişiyi öldüren Adana doğumlu Arcan Çetin (20) hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. AVM'deki Macy's adlı bir kozmetik mağazasında babasının ruhsatlı tüfeğiyle ateş açıp 4'ü kadın 5 kişiyi öldürdükten sonra yakalanan Çetin'in saldırıyı neden düzenlediği netlik kazanmadı. Ancak Çetin'in eski sevgilisi Molly Bridges'in aynı mağazada mart ayına kadar çalıştığı belirlendi. Amerikan medyasında çıkan haberlere göre Çetin ile Bridges'in, 2014 yılında başlayan ilişkisi Ocak 2015'te sona erdi. Çift beraberken Bridges, Macy's mağazasında satış temsilcisi olarak görev yapıyordu. Bridges, Çetin'den ayrıldıktan 2 ay sonra Hawke Leach isimli bir gençle çıkmaya başladı.
"BİR KADININ İSMİNİ BAĞIRIYORDU"
Bridges'in şu an Burlington'da bir masaj salonunda çalıştığı öğrenildi. Görgü tanıkları Çetin'in mağazaya girdikten sonra bir kadının ismini bağırdığını, ardındansa tüfeğini ateşlediğini söylemişti.
KATLİAMIN NEDENİ BU FOTOĞRAF MI?

Arcan Çetin'in 2014'te sevgilisi olan Molly Bridges'in olaydan bir süre önce yeni erkek arkadaşıyla fotoğrafını paylaştığı öğrenildi. Arcan Çetin'in bu duruma öfkelenip katliamı gerçekleştirmiş olabileceği öne sürüldü. Olayın ardından Bridges'in Facebook'ta erkek arkadaşlarıyla çekilmiş fotoğraflarını kaldırdığı görüldü