Firuze, babası Ramin Oruçova (35) ve annesi Türkan Oruçova (25) ile birlikte üç ay önce Azerbaycan'dan, Münih hastanesine geldi. Sekiz aylıkken rahim kanserine yakalanan Firuze Münih Schwabing Klinikum'unda tedavi görüyor.

Baba Ramin Oruçova, neler yaşadıklarını şöyle anlattı: "Firuze'yi Bakü'de hastaneye götürdük ve raporda kanser çıktı. Bir sene içinde 18 kez kemoterapi tedavisi gördü ve iki kez de ameliyat oldu. Bunların hepsi bir sene içinde yaşandı."

Oruçova ailesi bir akrabanın tavsiyesi ile tedavi için Münih'e geldi. Ailenin Almanya'daki ilk aylarını baba Ramin şu şekilde anlattı: "İstanbul'da yaşayan Azeri bir işadamı 50 bin Euro bağış yaptı ve toplam 68 bin Euro ile Almanya'ya geldik. O para şu anda bitmiş durumunda. Ancak sonradan Bir Türk motosiklet kuruluşu  ile tanıştık ve onlar bize sahip çıktı. Allah razı olsun, her şey ile onlar ilgileniyor."


Her üç haftada bir kemoterapi alan Firuze'nin babası Ramin, Almanya'ya gelmeden önce Bakü'de yaşadıklarını şöyle anlattı: "Kızımız, para olmasaydı ölmüştü zaten, çünkü Azerbaycan'da devlet sigortası yok. Almanya'daki doktorlar rahim kanserini gördüler ve o an itibariyle Firuze daha güçlü bir kemoterapi ile tedavi görüyor. Azerbaycan devletine müracaat ettik, cumhurbaşkanının hanımına mektup yazdık ama ne cevap ne yardım geldi."

Yardımda bulunan Türk motosiklet kuruluşu için konuşan Levent Çukur ise: "Yardım kampanyası başlattık ve sürekli hastaneye gidiyoruz. 160 bin Euro bağış parası toplamaya çalışıyoruz ve şu ana kadar 80.110 Euro toplanıldı. Kim zor durumda ise ona yardım etmek istiyoruz" dedi.

Şu ana kadar bağışta bulunanlar arasında bölgeden çok sayıda Türk vatandaşı da var. Bundesliga Wolfsburg takımında oynayan ve Türk eşi olan Aaron Hunt 5 bin Euro ile Firuze'nin sağlığına kavuşması için bağışta bulundu. İki yaşında  rahim kanseri olan Firuze için duyarlı vatandaşlardan bağış bekleniyor.