İZMİR’in bornova İlçesi’nde, üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Busenur Genç, yolda yürüdüğü sırada kapısını açık gördüğü apartmanın çatısına çıkarak kendisini 7’nci kattan boşluğa bıraktı. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden üniversiteli kızın çantasında, "İnsanlardan bıktım. İnsanlar bana kötü davranıyor. Dışlıyorlar. İnsanlardan nefret edilyorum" yazılı not çıktı. Acı haberini alan genç kızın Adana’daki ailesi büyük üzüntü yaşadı.
 
Olay, dün saat 14.30’da 61 sokak 27 numarada meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler bölümü öğrencisi olan 21 yaşındaki Busenur Genç, görgü tanıklarının ifadesine göre, yolda yürüdüğü sırada kapısını açık gördüğü apartmana girdi. Ardından 7 katlı apartmanın çatısına çıkan Genç, kendisini boşluğa bıraktı. Şaşkınlık yaşayan vatandaşların ihbarı üzerine adrese giden sağlık ekipleri, ilk müdahalelerinin ardından Busenur Genç’i, Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırdı. Yoğun bakım ünitesine alınan Busenur Genç, doktorların çabalarına rağmen, akşam saat 21.30 sıralarında hayatını kaybetti. Genç’in cenazesi, otopsi için nöbetci savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. 
 
İNTİHAR NOTU ÇIKTI
 
Bu arada olayın ardından polis de soruşturma başlattı. Üniversite eğitiminin yanı sıra girdiği bir ajansta çalışan ve Busenur Genç’in çantasından ise, "İnsanlardan bıktım. İnsanlar bana kötü davranıyor. Dışlıyorlar. İnsanlardan nefret edilyorum. Annecim babacım sizleri çok seviyorum. Borçlarım gırtlağımı aştı. Yanlış ilişkiler yaşadım" yazılı not çıktı.
 
Yaklaşık 5 ay birlikte olduğu sevgilisinden üç ay önce ayrıldığı öğrenilen Busenur Genç’in yurttan ayrılarak eve çıktığı, burada kaldığı belirlendi. Üniversiteli kızın acı haberini alan Adana’daki ailesi ise, büyük üzüntü yaşadı. Aile bireylerinin İzmir’e gelmek üzere yola çıktıkları, cenazeyi de Adana’ya götürecekleri öğrenildi.
 
BANKADAN BORCU İÇİN TELEFON GELMİŞ
 
Busenur Genç’in cenazesi, otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Busenur Genç’in bu yıl üniversiteyi kazanarak İzmir’e geldiği, ancak ikinci dönemden itibaren okuluna devam etmediği öğrenildi. Genç’in biriken kredi kartı borçlarını ödemek ve kendi parasını kazanmak için otellerde part time iş bulan ajansa girdiği öğrenildi. Busenur Genç’i intihar ettiği gün yine bankadan borcu için aradıkları ortaya çıktı.
 
Kızının cenazesini teslim almak için Adana’dan eşi ve büyük kızıyla gelen Osman Genç, büyük üzüntü yaşadı. Kızının psikolojik tedavi gördüğünü de dile getiren Osman Genç, "Kızımın sorunları vardı. Kredi kartı borcu vardı. Daha önce kapattım. Yine oldu. Ben kendisine eve dönmesini, borcu ödeyeceğimi söyledim ama o kendisi ödemek istedi. İntihar ettiği gün de bankadan beni aradılar. Kızımın numarasını verdim görevliye. Borcunu sordum bana bilgi vermediler. Ben de kızımın numarasını verdim. Ondan sonra da aramadım. Belki de o borcu da öğrenince böyle birşey yaptı. Bilmiyorum" dedi. Busenur Genç’in cenazesi, toprağa verilmek üzere Adana’ya götürüldü.