Adana'da yaşayan Suriyeli ailenin 7 aylık bebeği Salim Abdurreza, yüksek ateş ve ishal sonucu şikayetiyle aynı gece 3'üncü kez hastaneye götürülürken yolda öldü. Çocuklarını bir gece içerisinde 2 kez hastaneye götürmelerine rağmen ilgilenilmediğini ileri süren babası 29 yaşındaki Abdurreza Yusuf, "Sabaha karşı fenalaşan oğlumu üçüncü kez hastaneye götürürken yolda öldü, şikayetçiyim" dedi.

Suriye'nin Hama kentinde yaşayan Zeynep Ahmed ile Abdurreza Yusuf, 2 yıl önce evlendi. Salim adını verdikleri bebekleri dünyaya geldikten 20 gün sonra da çift, iç savaş nedeniyle ülkelerini terk edip Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Kiremithane Mahallesi'ne yerleşti. Tarım işçiliği yapan Abdurreza Yusuf, kiraladıkları 2 odalı evde eşi ve oğlu ile birlikte yaşamaya başladı. Çiftin 7 aylık bebekleri Salim Abdurreza, iddiaya göre, dün saat 22.30 sıralarında rahatsızlandı. Çift, ateşi yükselip, kusma ve ishal başlayan çocuklarını özel bir tıp merkezine götürdü. Muayene edilen Salim Abdurreza'nın soğuk algınlığı şikayeti olduğunu söyleyen doktor, iğne yaptırdıktan sonra taburcu etti. Eve dönen çiftin çocukları saat 01.00 sıralarında yeniden ateşlendi. Salim Abdurreza bu kez çağrılan ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuk Acil Servisi'nde muayenesi ve tedavisi yapılan bebek, bir süre sonra taburcu edildi. Sabaha kadar çocuklarının başında bekleyen çift, nefes almakta zorlanan Salim Abdurreza için tekrar ambulans çağırdı. Evinden alınan küçük çocuk, hastaneye götürülürken yolda öldü.

'DİL OLMAYINCA DERDİMİZİ ANLATAMADIK'

Ülkelerinden yüzlerce kilometre uzakta, dil bilmedikleri, yaşadıkları sorunları anlatamadıkları için kendileri ile ilgilenilmediğini ileri süren baba Abdurreza Yusuf, "Evladım ateşlenince önce özel tıp merkezine götürdük. Doktorlar iğne yapıp 'bir şey yok' diye eve gönderdiler. Gece yeniden ateşi artınca ambulansla hastaneye götürdük. Doktor yine 'bir şey yok' deyip taburcu etti. Ambulansla evimize getirdi. Sabah saat 06.45 sıralarında da fenalaşınca ambulans çağırdık ama hastaneye giderken yolda öldü. Evladım doktorların 'bir şeyi yok' demesi yüzünden öldü. Kusma, yüksek ateş ve ishali vardı, ihmali olanlardan şikayetçiyim" dedi.

Ailenin şikayeti üzerine küçük çocuğu cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Burada yapılan otopsinin ardından baba Abdurreza Yusuf, kefenlendikten sonra battaniyeye sardığı bebeğinin cenazesini gözyaşları arasında teslim aldı. Abdurreza Yusuf'un cenazesi Buruk Mezarlığı'nda toprağa verildi.