1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen 65 yaşındaki H.A.’nın yargılanmasına devam edildi. 8 Ocak’ta meydana gelen olayda, Bursa Anadolu sağlık Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi olan torunu N.K. (17) ile evlenmeyi düşündükleri iddia edilen 23 yaşındaki A.G.’yi çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürmekle suçlanan tutuklu anneanne H.A., bugün tekrar hakim karşısına çıktı. Mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, sanık H.A.’nın, 'haksız tahrik altında kasten öldürmek' suçundan 18 yıla kadar hapsini istedi. Karar çıkması beklenen duruşmada, taraf avukatları esas hakkında son savunma için süre talebinde bulundu.

  Avukatlara son savunmaları için süre veren mahkeme duruşmayı karar için erteledi.
 

GÖZALTINDA BÖYLE İFADE VERMİŞTİ

H.A, "Aykut torunumu daha önce kaçırmıştı. Sonra polis onları bulup, torumu bize teslim etti. Gece kapıma dayandı. Gitmeyince tartıştık. 'İstersen gel vur. Beni öldür' deyince sinirlendim ve bıçağı göğsüne sapladım" dİyerek olayı anlattı.

Yaşlı kadının verdiği ifadede, "Torunum yanımda kalıyordu. Çok sıkıntılar çektik. Üçüncü evliliğini yapan ve mutsuz olunca eşinden ayrılıp yanıma gelen kızım Fikriye Özkan da en az benim kadar zorluklar yaşadı. Kuaförlük yapan Aykut Gültekin ise torunumun aklını çeldi ve kaçırdı. Duyunca polise haber verdik. Sonunda torunum bize verildi. Gece evimize gelip kapımıza dayanan Aykut bizi rahatsız etti, tartıştık. Tüm ısrarlarımaza rağmen gitmedi. 'İstersen gel vur. Ben buradayım. Beni öldür' deyince sinirlendim ve bıçağı sapladım" dediği öğrenildi.

 

65 yaşındaki kadının 18 yıl hapsi istendi