9 Haziran 2000 tarihinde İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi Kalfa Sokak’taki evinin önünde oynarken kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından 5 yaşındayken kaçırılan Sinem Özdemir’in bulunması için bugüne kadar yapılan tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Kızlarının bulunması için çalmadık kapı bırakmayan, hatta bulana ödül vaat eden baba Mahmut Özdemir, 14 yıldır hep kapı çaldığında kızlarının geri döneceği umudu ile yaşadıklarını belirtti. Kayseri’de kaybolan çocukların Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün girişimleri ile özel bir ekip kurularak bulunduğunu hatırlatan Mahmut Özdemir, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Allah rızası için bize de yardım etsin. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan kızımın bulunması için destek ve yardım istiyorum. 14 yıldır bir haber gelmedi. Her akşam kapı zil çaldığında acaba yeni bir haber mi var diye kapıyı açıyorum. Her sabah yeni bir umutla kalkıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın yardımlarını bekliyorum. Ne olur Allah rıza için. Onların evlatları hepsinin yanında. Biz onlardan para istemiyoruz, aş istemiyoruz, iş istemiyoruz. Allah rıza için yardım istiyorum” dedi.
“Yeter artık. En ufak bir haber olmaz mı? 14 yıl dile kolay” şeklinde yakınan Özdemir, “Her tarafa gelince özel ekipler kuruluyor da, Samsun’a gelince neden kurulmuyor. Cumhurbaşkanımız Samsun için özel ekip kursun ne olur. Kayseri’de kurulan özel ekip çocukları buldu. Bir de benim çocuğum için kursun özel ekip. Bu çocuk mahalleden uçmadı. Birileri biliyor ama korkuyor, söylemiyor. Bu mahallede haber var. Ama nasıl çıkacak onu da bilmiyorum. Onu da kendileri çözecek. Birimleri, istihbaratları çözecek, ben değil. Ben bilsem zaten söylerim. Bu çocuk mahalleden kül oldu gitti. Demek ki toprağın altına girdi ve daha çıkmıyor. Her şey bulunuyor da bizimkine gelince mi bulunmuyor. Demek ki bir sorun var. Sorunun kaynağına inilecek. İstihbarat demek ki burada çalışma yapacak. Bunun çaresi yok" diye konuştu.

Anne Ayşe Özdemir ise, "14 yıldır bekliyorum. Hiç öldü diye aklıma gelmiyor. Kapı çalıp içeri girecek diye bekliyorum. Başbakanımızdan ve Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Benim çocuğumun bulunması için mahalleden yeniden araştırılma yapılmasını istiyorum. Emniyetin yeniden dosya açıp araştırmasını istiyorum. Herkesin çocuğu var, elini vicdanına koysun. Görsem acaba tanır mıyım, tanıyamaz mıyım? Hiçbir haber, hiçbir sonuç yok. Kendi evlatları yerine koysunlar. Kızımın bulunması için rica ediyorum. Ne olur. Samsun’da bir tane kayıp çocuk diyorlar. Bizden başka da yok. Belki araştırılsa bulunurdu. 14 sene oldu. Dile kolay. Bir zenginin çocuğu olsaydı bulunurdu. Allah rıza için önce garibana bakacaksın. Önce garibanı sevindir. Gariban olduğumuz için bakmıyorlar diye düşünüyorum. Sineye çekip duruyoruz. Artık bir 14 sene daha mı bekleriz, yoksa ölünceye kadar mı bekleriz? Onu da bilmiyorum. Onu da Allah bilir" diye konuştu.