Restoran ve lokanta sahipleri, yemek kartlarına karşı birleşti. TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, yarın karar çıkmazsa 1 günlük greve gidileceğini açıkladı.

Yüksek komisyonlar nedeniyle yemek kartlarına tepki gösteren restoran ve lokanta sahipleri yemek kart ve fişlerini iptal etmeye hazırlanıyor. Konuyu bugün İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar'a anlatan restoran sahipleri uzlaşmaya varamadı.

UZLAŞMA SAĞLANMAZSA 1 GÜNLÜK GREV

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, İTO Başkanı'yla yapılan görüşmeyi değerlendirdi. Olumlu bir sonuç alamadıklarını söyleyen Bingöl, yarın bir bildiri yayınlayacaklarını açıkladı.

Bu bildiriden sonra Bakanlıkla görüşeceklerini belirten Bingöl, uzlaşma sağlanmazsa 1 günlüğüne yemek kartları ve ticket'ların iptal edileceğini söyledi.

HİÇBİR RESTORANDA KULLANILMAYABİLİR

Bu bir günlük denemenin ardından yine uzlaşma sağlanamazsa yemek kartları ve ticket'lar hiçbir restoranda kullanılamaz hale gelecek.

"BIÇAK KEMİĞE DAYANDI"

Bu konuda "Bıçak kemiğe dayandı" diyen restoran sahiplerinin önümüzdeki hafta harekete geçmesi bekleniyor.

Yemek kartlarını yaklaşık olarak 5 milyon çalışan kullanıyor. Restoranlardan kartlar için yüzde 10 komisyon alınıyor. İşletme sahipleri bu oranın 3-3.5 seviyesine düşmesini talep ediyor. Restoran ve lokanta sahiplerinin 1 günlük greve gitmesi halinde çalışanlar yemek kartıyla ödeme yapamayacak.