Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, Hidreka aşiretine mensup Yavuklu ve Kaya aileleri arasında 46 yıldır devam eden husumette 7 kişi hayatını kaybetmişti. Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir eski Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin'in girişimleri sonucu iki aile Viranşehir'in Eşkin (Palax) köyünde 11 Mayıs'ta verilen barış yemeğinde bir araya gelmişlerdi. İki aile bu kez Büyük Mutlu (Hirik) köyünde verilen barış yemeğinde bir araya geldi. Barış yemeğine Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Viranşehir Belediye Eş Başkanları Filiz Yılmaz ve Emrullah Cin, BDP ilçe yöneticileri ve binlerce kişi katıldı. Ev sahipliği yapan Yavuklu ailesi misafirlerini kapıda karşıladı. 
 
Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, iki aileye teşekkür etti. Türk, şunları söyledi: “Biz Kürt önce kendi aramızdaki barışı sağlamalıyız. Kendimiz ile barışık olmalıyız. Yalnız barışa tüm Ortadoğu halklarının ihtiyacı var. Kürtlerin olduğu kadar, Farsların, Arapların, Türklerin ve tüm halkların barışa ihtiyacı var. Barış için mücadele etmeliyiz. İki ailemiz dost ve akraba ailelerdir. Onların barışına hepimiz çok sevindik. Dileriz tüm halklar arasında böyle barış olur.” 
 
Daha sonra Ahmet Çınar adında bir vatandaş, Viranşehir ve bölgedeki kan davalarında önemli rol oynayıp, aileleri barıştırdığı için Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk’e üzerinde 'Mezopotamya'nın barış elçisi, barışa katkılarından dolayı teşekkür ederiz' yazılı bir plaket verdi. Ardından iki aileden Ahmet Kaya ve Ahmet Fırat, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ile tokalaşarak objektiflere poz verdiler. Yenilen barış yemeği için 100 koyun kesildi, 16 çadır kuruldu.